Dolar 32,5556
Euro 34,9560
Altın 2.459,17
BİST 9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

AKDAĞ: EN ÇOK “EVET” ÇIKARTACAK ÜÇ İLDEN BİRİSİ OLMAK İSTİYORUZ!

AKDAĞ: EN ÇOK “EVET” ÇIKARTACAK ÜÇ İLDEN BİRİSİ OLMAK İSTİYORUZ!
16 Mart 2017 14:41 | Son Güncellenme: 16 Mart 2017 14:45

CUMHURİYET Halk Partisi’nin, “milletin reyine başvurulduğu her seçimden kaçtığını” savunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “16 Nisan’da halkın hakemliğine müracaat ediyoruz. Bizim yapmak istediğimiz buydu, yani sandığı milletin önüne getirmekti. Bunu da başardık. CHP bundan çok korkuyordu. Ama bilmeliler ki, korkunun ecele faydası yoktur” dedi. Akdağ, Erzurum’da çok sayıda “kararsız” kişi de bulunduğunu belirtti.

CHP’NİN DEMOKRASİ PROBLEMİ VAR!

Çatyolu üzerindeki Hacıbaba Lokantası’nda, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz olduğu halde basın mensupları ile biraraya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandum ile ilgili değerlendirmeler yaptı, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin söylemlerini ve referanduma karşı çıkış gerekçelerini eleştirdi. “CHP’nin demokrasi ile problemi var. Onların geçmişte ihtilalcileri alkışlayan tavırlarını kimse unutmamıştır” diyen Bakan Akdağ, HDP’nin de gücünü terörden aldığını bildirdi, “Onlar da silaha ve teröre sarılıyorlar. Biz, ülke olarak bu şartlar altında sandığa gidiyoruz. Bu güruhu temizlemek zorundayız” şeklinde konuştu. Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

MİLLETİN AKLI YOKMUŞ GİBİ HAREKET EDİYOR

“-Hazırlanan anayasa taslağı ve maddeleri belli. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eylem ve söylemleri ile milletin aklı yokmuş gibi davranıyor ve çok saçma gerekçelerle bu değişikliğe karşı çıkıyor. Bunlar, neden milletin hakemliğine karşı çıkıyorlar? Avrupa mesela, neden büyük bir telaş içinde? Irkçılık gibi riskli bir döneme neden dönüş yapıyorlar? Teröristlerle neden iç içeler? Çiftestandart bir politika izlemelerinin nedeni nedir? Bütün bunlar, büyüyen ve gelişen bir türkiye’nin önünü kesmek içindir, ama başarılı olamayacaklar.”

“ERZURUM’DAN REKOR SAYIDA EVET BEKLİYORUM!”

Ak Parti olarak MHP ile işbirliği içinde olduklarını tekrarlayan Recep Akdağ, Erzurum’dan çok güçlü bir “evet” yüzdesi beklediklerini belirtti, “En çok evet oyunun çıktığı ilk üç ilden birisi olmak istiyoruz” dedi. Erzurum’da “kararsız kesimler” de bulunduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, iktidarları döneminde yapılan hizmetleri özetledi. Erzurum’a yeni bir valilik binası yapacaklarını, İspir’e Bayburt üzerinden doğalgaz götüreceklerini belirten Akdağ, “Bir süre önce 8 ilçemizi dolaştım. Gördüğüm kadarıyla kararsızlar var. O kararsızların da önümüzdeki günlerde kararlarını vereceklerine inanıyorum. Erzurum’a hizmetlerimiz sürüyor. Cazibe merkezleri konusunda 204 müteşebbis, 17 milyar liralık yatırım taahhüdünde bulundu. Bu yatırımlar 24 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Tabi bu yatırımların tümünün gerçekleşmesi sözkonusu değil. Erzurum şehir hastanemizin yapımı sürüyor. Bin 500 yataklı şehir hastanesi, 475 bin metrekare alan üzerinde kuruluyor. Önemli bir yatırım. Erzurum’da yaptığımız tünellerin uzunluğu 77 kilometreyi buluyor. Baraj yapımları sürüyor. Söylemez Barajı konusundaki sıkıntılar aşıldı. O barajı DSİ yapacak” dedi.

MHP’YE AKDAĞ ZİYARETİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, basın toplantısı öncesi kamu kurum ve kuruluşlarının yanında MHP İl Başkanlığını da ziyaret etti. Beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile birlikte MHP İl Başkanlığı’na giden Bakan Akdağ, burada İl başkanı Naim Karataş ve partililerle bir süre görüştü. Akdağ, toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin referandum konusunda gösterdiği kararlı tutumdan övgüyle bahsetti, 16 Nisan’da sandıktan “evet” çıkacağına inandıklarını vurguladı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.