Dolar 32,5541
Euro 34,7341
Altın 2.491,66
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

İŞTAH KAÇIRTAN KATMERLİ İDDİA

İŞTAH KAÇIRTAN KATMERLİ İDDİA
20 Kasım 2021 18:17

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) tarafından temeli 2019 yılında Gezköy’de atılan ve önümüzdeki yıl tamamlanacağı söylenen bin 13 konuttan oluşan projede kulaktan kulağa fısıldanan iddialar, konut sahibi olmayı düşleyen insanların hevesini kursalarında bıraktı. İki yıl önce yaklaşık değeri 202 bin lira olarak duyurulan 110 metrekarelik dairelerin fiyatının 400 bin liraya çıkarıldığı iddiaları şaşkınlıkla karşılandı.

Aziziye Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda Gezköy’de kentsel dönüşüm projesi uygulandı. Çok sayıda evin yerle bir edildiği Gezköy’de ortaya çıkan on binlerce metrekare alanda ardı ardına konutlar yükselmeye başladı. Bu arada Aziziye Belediyesi de TOKİ ile işbirliğine giderek dar ve orta gelirli bin kadar aile için konut yapımı projesi üzerinde anlaştı.

Temeli 2019 yılında atılan proje çerçevesinde 500 adedi brüt 85, 513 adedi de bürüt 110 metrekare büyüklüğünde konut yapımına başlanıldı. Konutlardan almak isteyenlerden Halk Bankası’na 500 lia bin lira arasında para yatırmaları istendi. Daha sonra yapılan kura çekiminde, daire almaya hak kazanan vatandaşlardan, tercih ettikleri daireye göre 2019 yılında 18 bin 280 lirayla 39 bin 548 lira arasında değişen miktarlarda peşinat alındı. TOKİ o tarihlerde brüt 85 metrekare büyüklüğündeki dairenin maliyetini 156 bin 500, brüt 110 metrekarelik dairelerin maliyetini de 202 bin 740 lira olarak belirledi. Belirlenen rakamlar TOKİ’nin internet sitesinden halka duyuruldu. Aynı duyuruda en düşük taksit miktarının 522 TL olduğu da belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan kura çekimiyle dairelerinin yerleri de belli olan vatandaşların iştahını, TOK’nin konut bedelini iki katına çıkardığı iddiaları kaçırttı. Konuyla ilgili olarak WhatsApp üzerinden erzurumdanhaberler’e ulaşan bir TOKİ üyesi vatandaş, konuyla ilgili olarak şu iddialarda bulundu:

“- İki yıl kadar önce TOKİ’ni Gezköy’de yapacağı konutlar için başvuruda bulunduk. istenilen tüm şartları yerine getirdik. Temeller atıldı, inşaatlar başladı. İstenilen para bütçemize uygundu. Aradan iki yıl geçti. Konut inşaatları devam ediyor. İnşaatların ne zaman biteceği belli değil. Geçtiğimiz günlerde dairelerin yerlerini belirlemek amacıyla kura da çekildi. Şimdi duyuyoruz ki, TOKİ 200 yerine bizden 400 bin lira alacakmış. Bu iddia iştahımızı kaçırttı. Böyle birşey olabilir mi? Bize ödememiz gereken miktar önceden duyurulmuştu. Ona göre kendimizi ayarladık. Bizim bu parayı ödeme ne şansımız, ne imkanımız var. Bu konuda yetkililerden açıklama bekliyoruz.” erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.