Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 16°C
Az Bulutlu
Erzurum
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 22°C

AKPUNAR ILICA’YI SATSA BU BORCU ÖDEYEMEZ!

AKPUNAR ILICA’YI SATSA BU BORCU ÖDEYEMEZ!
4 Mayıs 2024 16:41 | Son Güncellenme: 4 Mayıs 2024 16:44
AK Parti’nin merkez ilçelerdeki egemenliğini Aziziye Belediye Başkanlığı’nı kazanarak sarsan Emrullah Akpunar, düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce devraldığı belediyeinin borçlarını açıkladı: 508 milyon 800 bin lira!
Ilıca’daki Belediye Termal Tesisleri’nde basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, soru yağmuruna tutuldu. Belediyenin borçlarından personel sayısına, ihalelerden projelerine varıncaya kadar çok sayıda soruya açık yüreklilikle cevap veren Başkan Akpunar, hali hazırda 346 personelin görev yaptığını bildirdi.
Önceki yönetimin gider ayak 41 kişiyi son bir ayda işe aldığını, buna rağmen eleman çıkartmayacağını belirterek çalışan tüm personeli rahatlatan Başkan Akpunar, ilçenin temizliğine azami dikkat ettiğini, çok sayıda personeli bu iş için seferber ettiğini söyledi.
Yöneltilen “Borçları nasıl ödeyeceksiniz?” sorularını “Tarlalarımız var, onları satmaya çalışarak ve çok çalışarak ödemeye çalışacağım” diyen Başkan Akpunar’ın bu sözleri, tebessümle karşılandı. Kimi gazeteci, “Başkan Ilıca’yı satsa bu borcu ödeyemez” diye kendi aralarında yorum yaptı.
Kaplıcaların zarar ettiğini, borçlara karşılık olarak işleyen faize ayda 20 milyon lira ödemek zorunda kaldıklarını belirten Başkan akpunar, “Şayet biz borçalırımızı ödeyemezsek, borçlarımıza karşın faiz de işlemeye devam ederse fazla kalmaz bir yılda borç yükü tavan yapar, altından kalkamayız” diye konuştu. Fotoğraflar Furkan Akkök
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.