Dolar 32,5715
Euro 34,9803
Altın 2.418,92
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

DAİB’DEN TL İLE İHRACAT HAMLESİ

DAİB’DEN TL İLE İHRACAT HAMLESİ
12 Aralık 2016 13:02

68-abu

DOĞU Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), “Bölgemizdeki Gıda İhracatının Artırılması”nı sağlamak amacıyla, Abu Dabi SİAL Gıda Ürünleri Ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

Gıda sektöründe, en prestijli gıda fuarları arasında gösterilen SIAL Abu Dabi Gıda Ürünleri Ve Teknolojileri Fuarı, iş bağlantılarının sağlandığı bir organizasyon olması ve sektöre yön vermesiyle öne çıkıyor. Ziyaretçi akınına uğrayan ve katılımcılar tarafından ticari işbirliklerine olanak tanıyan, özellikle de Ortadoğu’da faaliyet gösteren gıda sektörülerine yön veren fuarda, bölge firmalarımız götürdükleri ürünlerini ziyaretçilere tanıttı ve ihracat potansiyelleri hakkında bilgiler verdi.

5-7 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen fuara, DAİB URGE projesi kapsamında 13 üye firma ve 20 kişilik heyet ile katılım sağlandı. Fuar alanına kurulan stantta ürünlerini tanıtıp, ziyaretçilerini ağırlayan DAİB heyeti, aynı zamanda sektörün önde gelen firmalarıyla yoğun iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Abu Dabi SİAL Gıda Ürünleri Ve Teknolojileri Fuarında bölgenin ürünlerini katılımcılara en etkin şekilde tanıtımının yapıldığını belirten DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel ‘‘Değişik ülkelerden çok sayıda alıcı ile karşılaşma imkanı sunan fuar, bizim açımızdan oldukça olumlu geçti. Standımız, bölge firmalarımız ve ürünlerimiz büyük ilgi gördü. Gıda ithalatçısı firmalarla, bölge üreticilerimiz arasında programladığımız yüzlerce ikili iş görüşmelerinin olumlu sonuçlarını şimdiden almaya başladık” dedi.

ANLAŞMALAR TL İLE

Türkiye’den 25 firmanın katıldığı fuara, bölgeden 13 firmayla katkı sağladıklarını ifade eden DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Şengel, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Dövizlerinizi bozdurun’ çağrısı ve dış ticarette Türk Lirasının kullanımının arttırılması çerçevesinde, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak bizler de üzerimize düşeni yapıyoruz. Firmalarımıza, yeni iş bağlantılarını TL ile yapmaları yolunda telkinde bulunuyoruz. Bu doğrultuda, firmalarımız yeni ihracat bağlantılarında ithalatçı firmalar ile TL kullanımı yönünde anlaşmalar yaptılar’’ dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.