Dolar 32,5282
Euro 34,8785
Altın 2.435,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

DAVUTOĞLU: ERZURUMLU BİZİ UNUTMAMIŞ!

DAVUTOĞLU: ERZURUMLU BİZİ UNUTMAMIŞ!
10 Temmuz 2021 09:02

YURT gezilerinin devam ettiren ve bu çerçevede Erzurum’a gelen, çarşı, pazar dolaşan, esnafın derdini dinleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, akşam da basın mensupları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Halkın kanaatini anketlerin ortaya koyamayacağına işaret eden Davutoğlu, “Erzurumlular’ın bizi unutmadığını ve hem de beklenti içinde olduklarını gördüm. Bu beklentinin cevabını vereceğiz, Erzurum sahipsiz değildir” dedi.

Cuma namazını Erzurum’da kılan, partilileri ile öğle yemeği yiyen, daha sonra da Erzurum’u gezmeye çıkan, çarşı, pazar dolaşan, esnafın sıkıntısını dinleyen, söylediklerine kulak veren, Çifte Minareli Medrese’yi gezen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve ekibine, gezi öncesinde İl Başkanı Avukat Zinnur Kara, Erzurum ile ilgili bilgiler aktardı.

Kendisine 31 Ocak 2020 tarihinde, karlı bir kış gününde, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu tarafından “Erzurum’da toprağa atılsın” diye bir tohum tanesi verildiğini hatırlatan Başkan Kara, “O günlerde içimi kaplayan umut ve heyecanın yanında ‘Zemheride tohum atılır mı toprağa? Atılırsa tutar mı?’ soruları da aklıma geldi. Ancak avuçlarımda ısıttığım tohumun daha yoldayken filizlendiğini fark ettim. Anladım ki; bu tohum aşktan, samimiyetten, güler yüzden, hasbihalden besleniyor. Kara kışta, bahar vadediyor. O tohum filizlendi, fidan oldu ve artık Geleceğin Çınarı olma yolunda hızla büyümekte” dedi, daha sonra şunları söyledi:

ERZURUM, DENEY LABORATUVARI DEĞİLDİR

“- Son 19 yıldır ülkeyi yöneten iktidar, kuruluş felsefesinden uzaklaşarak, insana bakışını değiştirmiş Erzurum da bu olumsuzluklardan nasibini fazlasıyla almıştır. Tüm ülkede olduğu gibi şehrimizde de tarım ve hayvancılık politikaları yanlış kurgulanmış; şeker fabrikası ve yem sanayi, birilerine peşkeş çekilerek Erzurum’un can damarı olan tarım ve hayvancılık bitirilmiştir. Büyükşehir Belediyesi, zenginler için konut imalatına girişmiş; eş, dost, ahbap, akraba belediye şirketlerinde istihdam edilmiştir.
Zengin daha çok zengin edilmiş, orta sınıf yoksulluğa, fakir fukara açlığa mahkum edilmiştir.
Erzurum ve çevresi, kamu kurumu personellerinin staj eğitim sahası haline dönüştürülmüştür. Ataması ilk defa yapılan, kaymakam, doktor, hemşire, hakim, savcı, öğretmen ve diğer kamu personeli acemiliğini burada giderir hale gelmiştir. Erzurum kimsenin deney laboratuvarı olamaz! Doğu Anadolu’nun kalesine reva görülenler kabul edilemez!.”

HALKIN BASİRETİNE İNANAN BİRİSİYİM

Erzurum’u dolaşan Ahmet Davutoğlu, akşam da Palandöken’de Palan Otel’de basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı, yöneltilen soruları cevaplandırdı. Bugün için (cumartesi) 5 ilçeye gideceğini ve açıkhava toplantıları yapacağını belirten Davutoğlu, anket firmalarının yaptıkları değerlendirmelerin gerçeklerden uzak olduğunu kaydetti. Genel Başkan Davutoğlu, siyasetin, siyasetçinin enerjisi halktan aldığına dikkati çekti.

Erzurum’da o enerjiyi hissettiğini belirten, Erzurumlu’nun kendisini unutmadığını gördüğünü ifşa eden Davutoğlu, “Erzurum insanı bizi hem unutmamış . Vatandaş bize haklı bir beklenti ile bakıyor. Hiç merak edilmesin, bu beklentinin cevabını biz vereceğiz, Erzurum ve Erzurumlu  sahipsiz değiller. Ben halkın ortak basiretine inanan biriyim. Bu öyle anketlerle ortaya çıkmaz, spekülatif yorumlarla da çıkmaz. Çizmeyi giyer, halkın karşısına çıkarsınız. Halk sizi sınar, ölçer, biçer ve sandığa gittiğinde öyle bir gizli irade kullanır ki en doğru tercihte ikisini birleştirir. Yukarıda yapılan ittifak oluşumları, siyaset mühendislikleri tutmaz ama halkın oyuyla tutar. Halkın oyuyla iyi bir denge kurulur. Bizim için önemli olan da budur” diye konuştu. erzhaber / Fotoğraflar SÖZCÜ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.