Dolar 32,4790
Euro 34,9300
Altın 2.435,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

EMNİYET MÜDÜRÜNE FETÖ’DEN 8 YIL 9 AY HAPİS

EMNİYET MÜDÜRÜNE FETÖ’DEN 8 YIL 9 AY HAPİS
17 Ağustos 2017 11:55

AZİZİYE İlçe Emniyet Müdürü İlhan Yalçın, yargılandığı FETÖ/PDY davasında suçlu bulundu ve 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu bulunan sanıklardan Aziziye İlçe Emniyet Müdürü İlhan Yalçın ile Grup Amir Vekili Nedim Bıçakçı hakkında karar verildi.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, ByLock kullanıcısı olduğu da tespit edilen İlhan Yalçın’ın “terör örgütü üyesi olmak” suçundan cezalandırılmasını, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ise beraatına karar verilmesini isterken, Nedim Bıçakçı’nın her iki suçtan da beraatını talep etti.

İKİSİ DE “SUÇSUZUM” DEDİ, BİRİ BERAAT ETTİ

Bir yıldan beri, suçsuz yere cezaevinde yattığını belirten ve çok önemli, stratejik yerlerde görev yaptığını hatırlatan İlhan Yalçın, son söz olarak, “Suçsuzum, tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” derken, Ağrı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bıçakçı da, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden yaptığı savunmasında, “Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum. Türk adaletine güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Sanık beyanları avukatlarının yaptığı savunmalardan sonra, kararını açıklayan mahkeme heyeti, Aziziye İlçe Emniyet Müdürü İlhan Yalçın’ı “terör örgütü üyesi olmak” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. İlhan Yalçın’ın “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan kesin ve inandırıcı delil bulunamadığından beraatını kararlaştıran heyet, Nedim Bıçakçı’nın ise beraatına ve tahliyesine karar verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.