Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 16°C

ERDOĞAN’DAN ERZURUM’A ÖVGÜ ÜSTÜNE ÖVGÜ

ÇEŞİTLİ AÇILIŞLAR YAPMAK ÜZERE ERZURUM’A GELEN VE YENİ YAPILAN MİTİNG ALANINDA HALKA SESLENEN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, “BİR ERZURUM AŞIĞI OLARAK BİZ BU ŞEHRE 50 MİLYAR LİRALIK KAMU YATIRIMI YAPTIK” DİYE KONUŞTU.

ERDOĞAN’DAN ERZURUM’A ÖVGÜ ÜSTÜNE ÖVGÜ
24 Aralık 2022 13:15 | Son Güncellenme: 24 Aralık 2022 13:53

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir – Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılışını yaptı, soğuk havaya rağmen miting alanına koşan vatandaşlara teşekkür etti, “Bugün yar dolu, yaren dolu, adam gibi adam insan gibi insan dolu Erzurum’da bir kez daha kucaklaşmanın bahtiyarlığı içindeyiz” diye konuştu ve kendilerinden 2023 seçimleri için söz aldı.

Havalimanında Vali Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile bakan ve milletvekilleri tarafından karşılanan, çocukların verdiği çiçekleri alan ve kendileri ile bir süre sohbet eden Erdoğan, ilk defa bir siyasi partinin mitingini gerçekleştireceği MNG AVM yanında yapılan alana geçti.

Alanı dolduran kalabalığın sevgi gösterileri altında kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra Erzurum’a geldiğini hatırlattı. “Sizleri bir kez daha en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum” diyerek söze başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

ADAM GİBİ ADAMLARIN ŞEHRİ

“- Dedim, Erzurum adında bir yer vardır. Dediler, şimdi orada kar vardır. Dedim, kar varsa içinde yar da vardır. Dediler, yar yoksa orada durmak akla ziyandır… Evet bugün yar dolu, yaren dolu, adam gibi adam insan gibi insan dolu Erzurum’da bir kez daha kucaklaşmanın bahtiyarlığı içindeyiz.

Biliyorsunuz, Erzurum Malazgirt’ten de önce 1048 yılındaki Pasinler Zaferi ile Anadolu’yu ebedi yurdumuz haline getiren yolu açmıştır. Alvarlı Efe’nin ifadesiyle Erzurum kilidi mülkü İslam’dır. Geçtiğimiz asırda milletimizin istiklalini ve istikbalini kefensiz toprağa düşen binlerce şehidin omuzlarında yeniden yükselten de yine bu şehirdir Erzurumdur. Bu aziz şehrin insanları Türkü ile, Kürdü ile, Çerkezi ile her kökenden her meşrebden insanı ile İspirlisi ile Karayazılısı ile Dadaş sıfatını bileklerinin hakkı, yüreklerinin cesareti ile kazanmıştır. Cumhuriyetimizin ilk asrının Doğu Anadolumuzdaki lokomotifi Erzurum’u Türkiye Yüzyılı’nda kuzeyden güneye, doğudan batıya, Karadeniz’den Kafkasya’ya tüm bölgenin parlayan yıldızı haline getirmek istiyoruz. Şu ihtişam her şeyi çok açık net ortaya koyuyor. Sadece bunu istemekle kalmıyor, gereğini de yerine getiriyoruz.

Her devirde bugün de birileri akıllarına geleni söylemeyi siyaset, her kulaklarına üfleneni proje sanıyor. Biz ise 20 yıldır her sözümüzü tutmuş, her vaadimizi yerine getirmiş, her vizyonumuzu hayata geçirmiş, her projemizi inşa etmiş bir kadroyuz. Bizde yalan yok. Bizde hakikat var. Bu anlayışla geçtiğimiz 20 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma atılımlarına imza attık.

YENİ MÜJDELERİMİZ OLACAK

Karadeniz’de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra da milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak.

Hep söylediğim gibi, Türkiye’nin imkanlarını milletimizin her kesimine sunarak adım adım refahımızı yükseltecek, güvenliğimizi güçlendirerek huzurlu bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.

Bugün resmi açılışını yapacağımız projelerden biri de Çat ilçemizdeki 261 adet Afet konutu ve müştemilatıdır. Büyükşehir belediyemizin 2816 konutu ve 418 iş yerini kapsayan kentsel dönüşüm projeleri ile Erzurum Kalesi Tarihi Kültür Yolu projesinin resmi açılışını da bugün buradan yapıyoruz. İstanbul ve Ankara’da başlattığımız yurt içinde ve yurt dışında büyük ilgi gören kültür yolu festivallerini Anadolu’ya da yayıyoruz. Önümüzdeki yıl 10 ilde yapılacak kültür yolu festivallerinden birinin adresi de Erzurum’dur. Ülkemizin önemli bir markası olma yolunda ilerleyen kültür yolu festivaline Erzurum’un coşkuyla sahip çıkacağına inanıyorum. Erzurum’un son dönemde elde ettiği bir diğer başarı da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 2025 yılı turizm başkentliğine seçilmesidir. Kış sporları konusunda zaten ülkemizin parlayan yıldızı olan Erzurum’u inşallah sporun, kültürün, sanatın diğer alanların da hak ettiği seviyeye getireceğiz.

YAPILAN YATIRIMLARI SIRALADI

Bugünkü açılış programımızda Büyükşehir belediyemizin binlerece kilometreyi bulan asfalt çalışmaları ile çok sayıda sulama tesisi, gölet, millet bahçesi, otel, peyzaj projesi de yer alıyor. Ayrıca şehrimize kazandırılan 9 yeni okul ile güçlendirme ve doğal gaz çalışması yapılan okullarının, Atatürk Üniversitemizin fakülte binası, kütüphane, müze ve diğer yatırımlarının resmi açılışını da buradan yapıyoruz. Şimdi geliyoruz özel sektör yatırımlarına, Oltu Organize Sanayi Bölgemizdeki 10 fabrikanın, Yavuz Tekstil Fabrikasının, 2 otelin, bir içme suyu fabrikasının resmi açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Toplam yatırım tutarı 12,3 milyar lirayı geçen tüm bu eser ve hizmetlerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımları Erzurum’a kazandıran Bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, Büyükşehir Belediyemizi, özel sektör kuruluşlarımızı tebrik ediyorum.

İBRAHİM ERKAL’I HATIRLATTI

Sadece bunlarla da kalmadık, rahmetli İbrahim Erkal o güzel türküsünde ne diyor, Palandöken yastığım, evleri yığın yığın, dadaşlarım el ele alem senin aşığın. Hadi gel Erzurum’a gel. Evet biz de Erzurum’un aşığı olarak son 20 yılda bu şehre 50 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Erzurum’a yakışır. Eğitimde 3 bin 911 adet yeni derslik kazandırdık. İkinci bir devlet üniversitesi olarak Erzurum Teknik Üniversitesi’ni faaliyete geçirdik. Gençlik ve sporda 19 bin 14 kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları yaptık. Bir çok farklı branşta toplam 69 spor tesisi inşa ettik. Erzurumlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 6,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta, toplamda 2 bin 32 yataklı 24 hastane ile birlikte 106 adet sağlık tesisi yaptık. Çevre ve şehircilikte, TOKİ vasıtası ile Erzurum’da toplam 14 bin 440 konut projesini hayata geçirdik. Şimdi de ilk evim kampanyası ile şehrimizde 2 bin 420 konut daha inşa edecek, 17 bin 600 alt yapısı hazır arsa verecek, 250 yeni iş yeri yapacağız. Erzurum’a yeni bir tarih, kültür ve yeşil aksı inşa ediyoruz. İnşallah tüm bu projenin tamamlanmasıyla buraya gelen herkes Erzurum’un binlerce yıllık tarih ve medeniyet birikimini yaşayarak görecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.