Dolar 32,5401
Euro 34,8192
Altın 2.442,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

İŞTE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NİN YERİ!

İŞTE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NİN YERİ!
24 Ağustos 2016 08:19

universite

ÜLKEMİZDEKİ özel ve devlet üniversitelerinin yenilikçilik ve girişimcilik performanslarına göre bir sıralamasını yapan TÜBİTAK, Atatürk Üniversitesi’ni 50 üniversite içinde 48. sırada gösterdi.

Erzurum’un sektörel bazda “en önemli kurumu” olarak görülen, bölenin ilk, ülkemizin de 5. Üniversitesi olarak kurulma onurunu taşıyan Atatürk Üniversitesi’nin girişimcilik ve yenilikçilik bakımından 48. sırada bulunması, 7’den 70’e tüm Erzurumlular’ın üzüntü kaynağı oldu.

Bu yıl 59. Yaşına giren, sahip olduğu fakülte, yüksekokul ve öğrenci sayısı bakımından oldukça iyi gözüken, bakımlı ve temiz kampusu ile de göz dolduran Atatürk Üniversitesi’nin, yenilikçi ve girişimci özellikleri taşımıyor oluşu ciddi handikap olarak nitelendirildi.

Aldığı yetersiz puanla 50 üniversite içinde sondan ikinci olan ve son üç sırayı Başkent ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri ile birlikte paylaşan Atatürk Üniversitesi’nin dahil olduğu listenin ilk sırasında 95,3 puanla Sabancı Üniversitesi bulunuyor.

AÇIKLAMAYI BAKAN ÖZLÜ YAPTI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında açıklanan sonuçlara göre, ikinci sırada 85,80 puanla Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ), üçüncü sırada ise 82,63 puanla Bilkent Üniversitesi yeraldı.

Bakan Özlü’nün verdiği bilgilere göre, Atatürk Üniversitesi 30,98 puan ile 48’inci, Başkent Üniversitesi 30,78 puan ile 49’uncu, 30,48 puan ile de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 50’nci sırada yerini aldı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.