Dolar 32,4087
Euro 34,8321
Altın 2.431,63
BİST 9.982,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 14°C
Per 13°C

BUZLARI ERİTEN İLGİNÇ SERGİ

RACİ ALKIR GÜZEL SANATLAR LİSESİ RESİM ÖĞRETMENLERİ DİLEK TEBER İLE YAKUP DURSUN, BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA ÖĞRENCİLERİNE ÜNLÜ RESSAMLARIN TABLOLARINDAN ESİNLENEREK İLGİNÇ ÇALIŞMALAR YAPTIRDI, BU ÇALIŞMALARINI DA ATA BUZ MÜZESİ’NDE SERGİLEDİLER.

BUZLARI ERİTEN İLGİNÇ SERGİ
16 Mart 2022 20:40

ERZURUM Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi Dilek Teber – Yakup Dursun Atölyesi öğrencileri, dünyaca ünlü ressamların tablolarını kentin tarihi mekanları ve doğal güzellikleri ile harmanlayarak ortaya son derece çarpıcı çalışmalar koydular.

Yaptıkları tabloları Atatürk Üniversitesi Ata Buz Müzesi’nde “Sanatın Diliyle Erzurum” adı altında sergileyen öğrenciler, farkındalığın nasıl oluşturulabileceğini de gözler önüne serdiler.

Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmenleri Dilek Teber ile Yakup Dursun’un öğrencilerine farklı çalışmalar yaptırdıklarını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu, bu tabloların mutlaka sergilenmesi gerektiğine inandığını belirten Okul Müdürü Ömer Coşkun, kendilerine kapılarını açan ve destek veren Ata Buz Müzesi Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Bulat’a teşekkür etti.

Her biri son derece ünlü, dünya milletleri tarafından tanınan ve bilinen ressamlara ait tabloları, Erzurum’a özgü değerler ile harmanladıklarını belirten Yakup Dursun ise, ortaya güzel çalışmaların çıkmış oylasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yakup Dursun ve Dilek Teber, benzer türde çalışmaları daha sıklıkla yapacaklarını söylediler.

Ata Buz Müzesi’ni her gün çok sayıda insanın gezdiğini, okullardan öğretmenleri ile gelen öğrencilerin hem sanatla tanıştığını ve hem de zevkli dakikalar geçirdiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Bulat Sanatın Diliyle Erzurum Sergisini’nin iki gün ziyaretçi trafiğe açık tutulacağını kaydetti.

Sergiyi öğretmenleri Nurcan Erdoğan ile birlikte gezmeye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu 3 D sınıfı öğrencileri, gördükleri buz heykelleri merakla inceledi, keyifli bir gün geçirmenin sevincini yaşadılar.  erzhaber

TIKLAYIN İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.