Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

LOKMACI: DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI, HAVLU ATIYORUZ

LOKMACI: DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI, HAVLU ATIYORUZ
24 Ağustos 2017 07:23

YAKLAŞIK iki yıl önce, idealist 7 insan tarafından Erzurum’a ve Erzurum insanına hizmet vermek amacıyla kurulan, kurulduğu günden itibaren de aktif çalışmaları ile dikkat çeken Palandöken Gelişim Derneği yöneticileri, ürettikleri hiçbir projenin ilgili kurumlar tarafından kabul edilmemesinin şaşkınlığı ve üzüntüsünü yaşıyor.

Açtıkları kurslar ve gerçekleştirdikleri sosyal çalışmaları ile çok sayıda insana umut aşılayan Palandöken Gelişim Derneği’nin, iki yıl içinde kapanma noktasına geldiğini belirten Başkan Lokman Lokmacı, “Çaldığımız tüm kapılar yüzümüze kapanıyor. Kapanan her kapı bizi biraz daha umutsuzluğa sevkediyor” diye yakındı.

ÇALDIĞIMIZ KAPILAR HİÇ AÇILMADI

Derneği, genç ve hedefi olan insanlara destek olmak, omuz vermek ve headeflerine ulaşmada yardımcı olmak amacıyla kurduklarını, dolayısıyla çok aktif bir dernek olmayı hedeflediklerini belirten Başkan Lokman Lokmacı, şimdilerde çaldıkları tüm kapıların hiç açılmamış olmasının ciddi hayal kırıklığını yaşadıklarını açıkladı.

Dernek faaliyetleri ile ilgili olarak erzurumdanhaberler.com’a açıklamalarda bulunan Başkan Lokmacı, şunları söyledi:

“Derneğimiz 2015 yılında, 7 kurucu üye ile yola çıktı. Amacımız insanlarımıza farklı ve etkin bir STK anlayışı sunarak faydalı olabilmekti. Siyasetten ve benzeri unsurlardan bağımsız olarak faaliyetlerimizi gerçekleştirdik.

Şehir merkezinde küçük bir büroda faaliyete başlamıştık, şimdi Palandöken İlçesi’nde (Yenişehir) faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

İlçemizde bir kütüphane yoktu. İlk iş olarak dernek binamızda kütüphane açtık. Kütüphanemizin okuma salonuna Ömer Halisdemir adını verdik.

Ama gelin görün ki, kütüphanemizi bir türlü dolduramadık.

Bugüne kadar çok sayıda meslek edindirme kursu açtık. Bu kurslardan 396 kursiyeri mezun ettik, çoğu kursiyerin istihdamına katkıda bulunduk.

Folklör ve müzik alanında da kurslar açtık, 100 den fazla kursiyer, bu kurslardan mezun oldu.

Kadınlarımızı çalışma hayatına kazandırmak için toplantılar düzenledik.

Erzurum’da bir ilki gerçekleştirdik ve kadınlara yönelik olarak boyacılık kursu açtık.

Alevi Erenler Derneği ile Deyiş ve Kopuz dinletisi gerçekleştirdik.

Birleştirici olmaya çalıştık.

Binamızın duvarlarını başta Atatürk olmak üzere Sultan Abdülhamit’in ve Enver Paşa’nın resimleri süslüyor. Bu resimlerin varlığı, bizim Türk tarihine bakışımızı yansıtıyor.

Birlikten yana olduk.

Ne yazık ki, derneğimizi yaşatmak adına çeşitli kurumlara verdiğimiz projelerin hiç biri kabul edilmedi, ilgi görmedi.”

BULUTLAR BİZE RANDEVU VERMEDİ

Palandöken İlçesi’nde faaliyet gösteren çok aktif bir dernek olmalarına rağmen, Palandöken İlçe Başkanı Orhan Bulutlar’dan iki defa randevu talep ettiklerini, ama randevu taleplerine cevap bile verilmediğini hatırlatan Başkan Lokmacı, “Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne, Yeşilay’a ve benzeri kurumlara verdiğimiz projeler kabul edilmediği gibi, red gerekçesi bizlere sunulmadı bile. Erzurum’un en aktif ve üretken derneği olduğumuz herkesin malumu.

Derneğimizin zabıta ekipleri tarafından, ‘buranın ruhsatı var mı’ diye basılması, gururumuzu kırdı. Ne İsa’ya, ne de Musa’ya yaranamadık. Dernek olarak çok zor şartlarda faaliyetlerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz.

Yarın bu dernek kapanırsa, derneğimizin duvarlarında ki o kutlu insanlara ait fotoğrafları indirmeye bizim elimizin gitmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.