Dolar 32,3184
Euro 35,1145
Altın 2.295,76
BİST 9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ERZURUM’DA KARDANADAM YARIŞMALARI YAPILAMAZ MI?

ERZURUM’DA KARDANADAM YARIŞMALARI YAPILAMAZ MI?
21 Ocak 2017 10:17

KIŞIN oldukça uzun süre etkisini gösterdiği, yağan kar’ın da “nimet”ten çok, “külfet” olarak görüldüğü Erzurum’da, sosyal etkinliklerin de “yok” denecek kadar az olması, vatandaşa hemen her yıl “eyvah yine kış geliyor” tedirginliği yaşatırken, dünyanın birçok ülkesinde kar, tıpkı Japonya’da olduğu gibi, çeşitli figürlere dönüşebiliyor.

Geçtiğimiz günlerde yağan kar ile birlikte sokaklara dökülen Japonlar’ın, kendi kültürlerinde yerleri olan çizgi film karakterlerini kardanadam şekline dönüştürmesi, yapılan çalışmaların da sosyal medyada büyük beğeni toplaması, “Acaba böylesi çalışmalar Erzurum’da da yapılamaz mı?” sorusunu akıllara getirdi.

Eskiden Erzurum’da hemen her mahallede bir veya iki futbol takımı bulunduğunu, dolayısıyla mahalelerarası futbol maçlarının çok ilgi gördüğünü bilenler, “Şimdi de mahallelerarası veya okullararası kardanadam yarışmaları yapılamaz mı?” düşüncesini yüksek sesle dillendirmeye başladı.

Önceki günlerde bir vatandaşın kardan semazen yapması ve o figürün de çok beğenilmesinin, böylesi bir düşüncenin fitilini ateşlediği vurgulandı.

DESTEK VERİR, EN GÜZELİNİ DE YAPARIZ

Kardanadam yarışması türünde projelere destek verebileceklerini belirten Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, “Belediyeler bize buz temin etsin, biz Erzurum’da kardanadam yarışmalarının en güzelini yaparız” dedi.

EYOF nedeniyle bugünlerde hummalı bir çalışma yürüttüklerini, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın talimatıyla bir Erzurum Sokağı oluşturmaya çalıştıklarını hatırlatan Dekan Bulat, “O sokakta buzdan heykeller de olacak. Tüm mesaimizi bu işe ayırmış durumdayız. Eğer hava şartları uygun olursa EYO’tan sonra, olmazsa bir dahaki yıl Erzurum’da kardanadam yarışmaları düzenleyebiliriz” diyerek, önerilere açık olduklarının mesajını verdi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.