Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 16°C

GELİŞİM PALANDÖKEN VİTES BÜYÜTÜYOR

GELİŞİM PALANDÖKEN VİTES BÜYÜTÜYOR
2 Eylül 2023 19:58 | Son Güncellenme: 2 Eylül 2023 20:02

SON sayısında Erzurumlu ünlü Sosyolog ve Bilim İnsanı Ordinaryüs Profesör Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu’nu kapak yaparak yayıncılığını devam ettiren ve 28’nci sayısı ile okurlarının karşısına çıkan Gelişim Erzurum, giderek vites büyütüyor.

6 YILDA 28 SAYI

İlk sayısını 2017 yılı Ekim Ayı’nda ilk çıkaran Gelişim Erzurum Dergisi, geride bıraktığımız ay 28. sayısını çıkartarak okurlarını Ziyaeddin Fındıkoğlu’nun yaşamından kesitler sunarak bilgilendirdi.

Derginin bugün geldiği durumun ve elde ettiği başarıların kendilerini umutlandırdığını ve ileriye dönük projeler yapmaya zorladığını belirten İmtiyaz Sahibi Lokman Lokmacı, derginin Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede ülkemizde bulunan büyük kütüphaneler dahil 200 kütüphaneye girmeye hak kazanan tek yerel yayın organı olduğunu söyledi.

FARKLILIK YAŞATIYORUZ

Bugüne kadar yaptıkları yayınlarla çok sayıda projeyi toplum gündemine getirdiklerini kaydeden Lokmacı, “Gelişim Erzurum, bu özelliğiyle de ülkemizde az rastlanır bir farkı ortaya koymuştur. Fransa ile Futbolda Altyapı İşbirliği Projesi’ni, Kardeş Kömeği Müze Projesi’sini, Şehir İçin Ortak Akıl Projesi’ni dergimizin yayınları ile gündeme getirdik. Ahi Fahrettin Türbesi’nin onarılması da yine yaptığımız haber sonrası gerçekleşmiştir” hatırlatması yaptı.

Lokmacı, birçok panel, konferans ve söyleşi düzenleyerek Erzurum’un kültür hayatına katkı sunduklarını da belirttiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

200 KÜTÜPHANEYE GİDİYOR

“- Son sayılarında ülkemiz çapında Erzurumlu olmayan bir çok ünlü yazarın yazılarının bulunması, dergimize ulusal olma hüviyeti kazandırmıştır. Burada amaç şehrimizin verdiği beyin göçünü tersine çevirmektir. Dergimiz ülkemizdeki 200 kütüphanenin dışında 47 ilde bulunan abonelere de gönderilmektedir. Amacımız dergimizi çok daha kapsamlı hale getirip, yayın ağını genişletmektir.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.