Dolar 32,5594
Euro 34,8815
Altın 2.429,92
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

GÖLÜ KİRLETEN KÖYLÜLERDEN “İLLALLAH” DEDİ

GÖLÜ KİRLETEN KÖYLÜLERDEN “İLLALLAH” DEDİ
24 Temmuz 2019 02:17

ERZURUM‘un Karadeniz iklimine sahip, tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen İspir’in Aksu Vadisi’nde, özellikle de Yunus Mahallesi’ne hayat veren gölde, köylülerin yaşattığı kirlilik, Aksu Vadisi ve Köyleri Doğal Yaşamı Koruma Derneği Başkanı Hanifi Aksu’yu çileden çıkarttı.

Herkes tarafından “çevre  dostu” olarak bilinen, doğal ve yabani hayatı koruma adına da büyük mücadeleler veren Hanifi Aksu, göle bilinçli olarak hayvan gübresi ve atığı döken Yunus Mahallesi sakinlerini, bu arada da konuya “duyarsız” yaklaşan ve “seyirci kalan” çevreci kuruluşlar ile İspir Belediyesi’ni kamuoyuna şikayet etti.

İspir’in doğal güzellikleri ve zenginliğinin, yapılan yanlışlıklar, kaçak avcılar ve duyarsız yöre insanı tarafından her geçen yıl biraz daha kaybolduğunu belirten Hanifi Aksu, ecrzurumdanhaberler.com aracılığıyla ilgili tüm kurumlara S.O.S. mesajı gönderdi.

Gölün bilinçli olarak kirletildiğini savunan Başkan Aksu, “Göl, alabalık yetişecek kadar temiz bir göldü. Alabalığın dışında siyah ve sarı sazan balığı da bol miktarda bulunurdu. Ancak, atık dökülerek yapılan kirlilik, balık ölümlerine de neden oldu. İspir Belediye Başkanlığı’na yaptığımız başvuru var. Konudan haberdarlar, ama ilgisizler” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

  1. Ertuğrul dedi ki:

    Merhaba. Ben her yaz bu köye gelenlerdenim. Ailem de köyde. Haberinizi okudum çok üzüldüm. Ne yazık ki haberdeki herşey doğru. Ancak eksikler var.
    1. Bu göl HES projesi ile yapıldı. Ve şirket para harxamamak için gölün etrafını ağaçlandırmadı. Gölün içindeki ağaçları ve çalıları kesmedi. Tüm şikayetlerimize rağmen çevresini basit bir tel çitle çevirdi. Şu an her yerinde açıklık olan göl tehlike saçıyor.
    2. Bu göl yapıldığı günden beri böyle pis ve kokuyor. Kanalizasyon suları gölden önce de ÇORUH nehrine akıyordu. Bunu da şikayet ettik ama kimse ilgilenmedi.
    3. Tüm bunlardan kaymakam, belediye başkanı, muhtar vs. Haberi var ama kimsenin sesi çıkmıyor.