Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

HAİN SALDIRIDA 8 ŞEHİT, 100’Ü AŞKIN YARALI VAR

HAİN SALDIRIDA 8 ŞEHİT, 100’Ü AŞKIN YARALI VAR
4 Kasım 2016 11:51 | Son Güncellenme: 4 Kasım 2016 12:02

binali-yldrm

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Diyarbakır’da emniyete düzenlenen bombalı saldırıda 2’si polis 8 kişinin şehit olduğunu, 100’den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde, Emniyet Müdürlüğü’nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen hain PKK saldırısının acı bilançosunu açıkladı:

“Bu sabah 08.00 civarında Diyarbakır’da bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi. Çevik Kuvvet’in konuşlandığı noktaya, vatandaşların da işine giden, okuluna giden, çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Şu ana kadar 8 vefat var. 2 polisimiz var, bir teknisyen olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumdadır. Bir terörist de ölü ele geçirilmiştir. Hastanede tedavileri süren 100’ün üzerinde yaralıdan 93’ü taburcu olmuştur, 7’si hala tedavi altındadır. Bu insanlık dışı alçakça saldırıyı milletçe lanetliyoruz.”

NELER YAŞANDI?

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına, bugün saat 08.00 sıralarında PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamanın şiddeti ile hem Emniyet binasında, hem de çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldi.

Merkez Bağlar İlçesi Aydın Arslan Bulvarı’nda bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası yakınında bu sabah saat 08.00 sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Kentin her tarafından hissedilen patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
YOĞUN SİLAH SESİ YANKILANDI

Patlamadan sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, terör saldırısının bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirildiği belirtildi.
Yaklaşık 1 kilometrelik alanda etkili olan patlamanın ardından, bölgeye çok sayıda sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Patlamada yaralanan bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla hastaneye götürüldü.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının bulunduğu Aydın Arslan bulvarında polis ekipleri giriş çıkışları kontrol altına alırken, havadan ise Sikorsky tipi helikotopterle destek verildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polisler de havaya uyarı ateşi açtı.

Öte yandan, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, Başbakanlığın yazısı ile Diyarbakır Bağlar’daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. ajanslar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.