Dolar 32,5689
Euro 34,8568
Altın 2.429,22
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

TÜCCARIN YALNIZLIĞINA ORTAK OLMAK İÇİN ADAYIM

TÜCCARIN YALNIZLIĞINA ORTAK OLMAK İÇİN ADAYIM
21 Eylül 2017 19:14
ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) seçimlerinde aday olacağını kamuoyuna ilk olarak erzurumdanhaberler.com aracılığı ile duyuran İşadamı Zafer Ergüney, mevcut yönetimi “metal yorgunu” olarak niteledi, “Erzurum tüccarı, işadamı yalnız bırakılmış, kaderine terkedilmiştir. Ben, o insanların yalnızlığına ortak olmak amacıyla yola çıktım” dedi.

 Önümüzdeki ekim ayının 7’sinde yapılacak olan ETSO seçimleri öncesinde neden aday olduğunu açıklayan ve yapacakları hizmetleri sıralayan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Zafer Ergüney, “Seçilmemiz halinde, konuşan, hak arayan, tüccarımızın derdini dert edinen, bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz” dedi.

ETSO’NUN BÜYÜKLÜĞÜNE YAKIŞIR İŞLER YAPACAĞIZ

ETSO’nun yaklaşık 25 yıldır aynı ekiple yönetildiğine vurgu yapan Ergüney, oda yönetiminde ciddi bir “metal yorgunluğu” gözlendiğini savundu. Ergüney, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Erzurum’un kalkınması için, katma değeri yüksek, istihdam yaratan yatırımlara ihtiyaç olduğu bir gerçek. Şehrimizi bilgi teknolojilerinin merkezi haline getirecek, gelişmiş kentler ligine taşıyacak projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Ancak, şehrin en büyük STK’sı olan ETSO’nun, büyüklüğüne yakışır işler yapamadığının, kamuoyu oluşturamadığının, sosyal ve ekonomik sıkıntılara çözüm getiremediğinin herkes farkında. İşadamlarımız, tüccarlarımız yalnız ve çaresiz. Ben yola, tüccarımızın, sanayicimizin yalnızlığına ortak olmak için çıktım.”

KİMSENİN KÜSME LÜKSÜ OLAMAZ

Hiçbir sivil toplum örgütü başkanının, gerekçesi ne olursa olsun, devlet adamları ile küsme lüksü olmadığını belirten Ergüney, açıklamasını “STK başkanları üyelerinin haklarını her platformda dile getirmeli ve mücadele edebilmeli, bundan da korkmamalıdır. Biz, ‘aman ticaretim bozulmasın’ anlayışıyla hareket etmeyecek, susmayacak, her türlü haksızlığı dile getirecek ve üyelerimizin hakkını sonuna kadar savunacağız. Meslek gruplarının, çok daha aktif çalışması için gayret göstereceğiz. Toplum ile iletişimi sağlayacak mekanizmaları harekete geçirecek, teknolojinin nimetlerinden alabildiği ölçüde yararlanacağız. Kısacası ETSO’yu Noter gibi çalışmaktan çıkartacak, çok daha fonksiyonel hale getireceğiz” diyerek sürdürdü.

ŞEKER FABRİKASINA TALİP OLACAĞIZ

Yönetime gelmesi halinde Ilıca Şeker Fabrikası’na talip olacakları sözü de veren Zafer Ergüney, kollektif ruhu harekete geçirmenin gayreti içinde olacağını da söyledi. Ergüney, açıklamasını şöyle tamamladı:

“- Erzurum’a 500 milyon dolarlık, çok ortaklı bir enerji yatırımı yapmayı planlıyoruz. Üzerinde iki yıldan beri çalıştığımız ve önemli aşama kaydettiğimiz bu projeyle şehre ciddi katma değer sağlayacağız. Özelleştirilmesi gündemde olan Ilıca Şeker Fabrikası’na da, Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, kurulacak bir şirketle talip olacağız. Amacımız,  Konya’daki Torku örneğinde olduğu gibi,  bir oluşum gerçekleştirmek.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.