HANİ YA MARİFET İLTİFATA TABİYDİ!
MUALLİM Naci’nin “Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir” sözünün bir kez daha gerçek olduğu bir günde, çok öncelerden hazırlanan yüzlerce genç sporcunun “Yaza hareketli giriyoruz” sloganıyla görücüye çıktığı Erzurum Spor Salonu’nda gözler şehir protokolünü aradı.
Erzurum Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından açılan spor okulları, düzenlenen törenle “yaza merhaba” dedi.
Erzurum Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine çok sayıda genç ve minik sporcu ile aileleri katıldı.
YAZA MERHABA DEDİLER
Rengarenk görüntülere sahne olan, hazırlıklarını önceden yapan sporcuların gösterileri ile şenlenen salonda gözler şehrin valisini ve başta Büyükşehir olmak üzere belediye başkanlarını, kurum amirlerini, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerini aradı.
KAZA GEÇİRDİ, FELÇ OLDU
Aralarında ERSANDER Başkanı Ümit Gergit ve birkaç sembolik ismin dışında protokolden hiç kimsenin gelmediği, ilgi göstermediği açılış törenine 2009 yılında cam silerken oturduğu apartmanın 4’üncü katından düşerek yaralanan ve belden aşağısı felç olan Körling Milli Takımı sporcusu Züleyha Bingöl’ün yaptığı duygusal konuşma damgasını vurdu.
İki çocuk annesi olduğunu, 2009 yılında evinin camlarını silerken 4’üncü kattan düşerek yaralandığını ve belden aşağı kısmının felç olduğunu hatırlatan Zühal Bingöl, özetle şunları söyledi:
HAYATA SPOR İLE TUTUNDUM
“- Felç olduğumu ve yürüyemeyeceğimi öğrendiğimde çok üzüldüm. Hayata tutunmaya çalışırken sporla tanıştım. Sağlıklı bir insanken, bir anda vücudunuzun yarısını kaybeden birisi olarak gel-gitler yaşamaya başladım. Hayata nasıl tutunabilirim diye düşünüyordum. Engelli olduktan sonra bir buçuk yıl evimden hiç dışarı çıkmadım. O süreçte askeri hastanede gazilerle birlikte, onlarla bir arada tedavi gördüm. Karşımda iki seçenek vardı. Ya kendimi eve hapsedecektim, ya da mücadeleye soyunacaktım. Ben ikinci yolu tercih ettim. Bu yolda bana spor öncülük etti. Hayatımın ikinci dönemine sporla başladım. Çocukluk yıllarımda eğitimimi yarıda bırakmıştım. Spor ile birlikte eğitime de ağırlık verdim. Ortaokulu ve liseyi açıktan tamamladım, sonra üniversiteyi bitirdim. 2013 yılında körling ile tanıştım. Ulusal ve uluslararası alanda müsabakalara katıldım. Belki madalya alamadım ama ‘kalkamaz, yerinden kıpırdayamaz’ diyen insanlara inat sandalyeye oturup, ülkemi milli maçlarda temsil etme onuru yaşadım.”
BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞADIM
Engelli olarak hayata devam etmeye başladıktan sonra çok büyük zorluklar yaşadığını ve engellerle karşılaştığını hatırlatan Züleyha Bingöl, engelli insanlara “Lütfen pes etmeyin, mücadelenizi sürdürün, sorunların üzerine gidin. Bilin ki, engelleri aşarak hayata tutunabilirsiniz” mesajı verdi.
Doktorunun kendisine “bu yataktan bir daha kalkamayacaksınız” dediğini hatırlatan, başından geçen üzücü olay sonrası eşinden ayrılan Bingöl, sözlerini şöyle tamamladı:
“- Doktorum öyle demişti ama bakın ben buradayım, Allah’a şükür çalışıyor, iki çocuğumla hayatımı idame ettiriyorum. Evimden çıkabiliyor, otobüse binebiliyor, buralara gelebiliyorsam ben engelli değilim demektir. Tabi otobüs şoförü bir dakika kaybetmemek için beni otobüse almıyorsa, asıl engelli odur. Çevremizde böyleleri çok var. Sizlerden ricam, bir engelli gördüğünüzde uzaylı görüyormuş gibi onlara bakmayın. Sizin o bakışlarınız yüzünden berim çok sayıda arkadaşım evinden dışarı çıkmak istemiyor. Bize niye öyle bakıyorsunuz, biz acınacak durumda mıyız? Yoksa bizden iğreniyor, tiksiniyorlar mı? Sağlıklı insanların yaptıklarından çok daha iyisini engelli arkadaşlarım oturdukları yerden yapabiliyorlar.”
HAZIRLIKLAR TAMAM
Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de programın başında yaptığı konuşmada, gençlerin ve çocukların yaz tatillerini çok daha iyi ve verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla hazırlıklar yaptıklarını söyledi.
Yaklaşık 50’ye yakın branşta eğitim gören, aralarında otizmli genç sporcuların da yer aldığı program yapılan gösterilerle son buldu. erzhaber