Dolar 32,3659
Euro 35,0042
Altın 2.325,73
BİST 9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

HOCALARIN ANLAMLI ZİYARETİ

HOCALARIN ANLAMLI ZİYARETİ
12 Kasım 2021 21:20 | Son Güncellenme: 14 Kasım 2021 14:14

 

YAKLAŞIK 30 yıl kadar önce Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun olan, bugün ya aynı fakültenin akademisyen kadrosu içinde yer alan, ya da Milli Eğitim’e bağlı okullarda görev yapan dönem arkadaşları, Erzurum Gazi ve Şehit Aileleri Derneği’ne şükran ziyareti yaptı, Dernek Başkanı Recep Akgül’e hem taziyelerini iletti, hem de minnet duygularını dile getirdiler.

Zaman zaman farklı mekanlardada bir araya gelerek hatır soran, anı tazeleyen Fen Fakültesi’nin vefalı dostları, bu defa da Ümit Gergit Hoca’nın daveti üzerine Erzurum Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği’nde Başkan Recep Akgül’e konuk oldular.

Son 30-40 gün içinde üç şehit acısı yaşayan Erzurum’un şehit listesinin giderek uzadığını belirten Dernek Başkanı Recep Akgül, misafirlerine hem çay ve peynir dürümü ikram etti, hem dernek binasını gezdirdi ve hem de şehit sayısı hakkında kendilerine bilgi verdi.

Erzurum’un şehit sayısı konusunda sağlıklı bir doküman bulunmadığını, iki yıldan beri bu konu üzerinde çalışma yaptığını belirten Başkan Recep Akgül, net sayıyı çıkartabilmek için çok kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini kaydetti.

Hali hazırda 610 kadar şehidi bulunan Erzurum’un ülke genelinde en çok şehit veren iller sıralamasında üst sıralarda yer aldığını hatırlatan Başkan Akgül, ziyaretlerinden dolayı öğretim üyesi ve okul müdürlerine teşekkür etti, “Bu sıkıntılı günleri birlikte, dayanışma ruhu içinde aşacağız” dedi.

Dernek binasından ve yapılan çalışmalardan çok etkilendiklerini belirten Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsak Kotçioğlu, gerek terörle mücadelede ve gerekse ülke savunmasında hayatlarını kaybeden güvenlik görevlilerine toplum olarak minnet duyduklarını ve kendilerini saygıyla, duayla andıklarını söyledi.

Öğretmen ve akademisyenlere evsahipliği yapan Ümit Gergit, ziyarette hocaların hocası prof. Dr. Ekrem Kadıoğlu, Prof. Dr. Abdullah Kopuz, Prof. Dr. Murat Özdemir, Prof. Dr. Sezgin Akbulut, Prof. Dr. Erçun Çelik, Prof. Dr. Tamer Uğur ve Prof. Dr. İsak Kotçioğlu’nun yanı sıra, Ilıca Çok Amaçlı Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Uzun, Ilıca Tarım Meslek Lisesi Müdürü Mansur Durmuş, Yahya Kemal İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Mehmet Duvar ile Özel Dersane İşletmecisi İsmail Hakkı Bozkurt ve emekli Banka Bölge Müdürü Süleyman Çam’ın hazır bulunduklarını belirtti. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.