Dolar 32,5135
Euro 34,9476
Altın 2.434,67
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 22°C

ILICALI, KAFA KARIŞIKLIĞINI GİDERME PEŞİNDE!

ILICALI, KAFA KARIŞIKLIĞINI GİDERME PEŞİNDE!
25 Şubat 2017 14:01

REFERANDUM startını Çat’ta veren Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Vatandaşımız Ak Parti’yi ve Cumhurbaşkanımız’ı seviyor, ancak kafası karışık. O kafa karışıklığını gidermemiz gerekiyor” dedi.

Beraberinde il yönetiminden Nuh Şenol, Celal Ersoy, Semih Kavas ve İsmail Çakır ile birlikte Çat’a giden Mustafa ılıcalı’yı, ilçe girişinde partilileri karşıladı. Bir kahvehanede vatandaşa seslenen Ilıcalı, “Size sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, Bakanımız Recep Akdağ’ın ve diğer milletvekillerimizin selamını getirdim” diyerek söze başladı. Cumhurbaşkanlığı sistemine neden “evet” denmesi gerektiğini, “16 Nisan’da yapacağımız halk oylaması birlik beraberliğimizi taçlandıracak. Olumsuzluğa karşı olumluluğu, teröre karşı gücü, ülke kalkınmasına karşı yönetimin gücünü artıracak. Çift başlılığı ortadan kaldırıp, yargının daha bağımsız ve tarafsız olmasını sağlayacak” şeklinde özetleyen Ilıcalı, daha sonra şöyle devam etti:

VATANDAŞIN KARARINA SAYGIMIZ SONSUZ

“-Anayasa değişikliğinin önemli olduğuna ve ülkemiz için önemli olan bu şansı sizlere çok iyi bir şekilde anlatmamız gerektiğine inanıyorum. Karşımızda iki farklı insan profili var. Birincisi; vatandaş iyi niyetli, Ak Partiyi Cumhurbaşkanımız’ı seviyor, ancak kafasında soru işaretleri var. Bizim ilk olarak bu soruları cevaplayıp kafa karışıklığını düzeltmemiz gerekiyor. Referandumda bir aksilik olsa da zil takıp oynasak diye düşünen bir kesim de var. Bunlar, Türkiye’nin ileri gitmesini istemeyenlerdir. Bunlar için yapacak bir şeyimiz yok. Milletimizin kararına saygımız sonsuz. Bizler Ak Parti ve MHP milletvekilleri olarak Meclis’te gereğini yapıp 18 maddelik anayasa değişikliğini muhalefetin her türlü engeline rağmen milletin önüne getirdik. Ben de Türkiye için önemli bir yasanın, önerinin altında imzası bulunan biri olarak kendimi şanslı sayıyorum ve Allah’a şükrediyorum. Şimdi son söz milli iradede.”

SEN DE BİR ÇOBAN KARDEŞİMİZİ ADAY GÖSTER!

Ana muhalefetin, “tek adam” tartışmalarını ortaya atarak yasama, yürütme, yargı üzerinden kafa karıştırmaya çalıştığını öne süren Ilıcalı “Tek adam deyip duruyorlar. Cumhurbaşkanımız’ın da açıkladığı gibi hepimiz faniyiz. Kılıçdaroğlu, 18 yaşında milletvekili seçilme hakkını ‘Meclis’e zengin çocuklarını getirecekler’ şeklinde yorumluyor. Kemal Bey, ana muhalefet partisi genel başkanı olarak böyle bir endişen varsa, sen de İstanbul birinci sıradan bir çoban kardeşimizin, çiftçi kardeşimizin 18 yaşındaki çocuklarını aday göster. Bunlar tamamen halkımızın kafasını karışıtrmak için söylenen sözler” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.