Dolar 32,5808
Euro 35,0133
Altın 2.460,62
BİST 9.900,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

İÇ KARARTAN GÖRÜNTÜLER

İÇ KARARTAN GÖRÜNTÜLER
3 Temmuz 2021 12:41 | Son Güncellenme: 4 Temmuz 2021 21:00

ÇOĞU insanın hafızasında “Bin Bir Hatimler’in banisi” olarak yer tutan, 500 yıl öncesinin düşür ve mütefekkirlerinden Pir Alibaba’nın mezarının bulunduğu dağlık arazide, “hizmet” adı altında yaptırılan, içinde küçük bir de mescidin bulunduğu sosyal tesislerin tel tel dökülen hali, görenleri fazlasıyla hem üzüyor, hem düşündürüyor.

HER YAN HARAP

Şehir merkezine en çok 5-6 kilometre uzakta, Çat-Bingöl yolu üzerinde bulunan Dutçu (Tuzcu) Köyü’nün karşısındaki bir tepe üzerinde mezarı bulunan, Erzurum’un manevi önderlerinden Bin Bir Hatimler’in banisi Pi Alibaba ziyaretgahı çevresinde Büyükşehir Belediye Başkan’ı Ahmet Küçükler döneminde yaptırılan sosyal tesislerin şimdiki hali yürekleri burkuyor.

HATIRI SAYILIR HARCAMALAR YAPILDI

Ziyaretgah ile bağlantıyı sağlayan yolun sel sularından tahrip olduğu ve geçit vermez hale geldiği günlerde ulaşım sorununu gideren Büyükşehir Belediyesi, işi  büyüttü!

Büyükşehir Belediyesi Pir Alibaba Tepesi’nin eteklerinde hatırı sayılır bir harcamayla çeşme, tuvalet, dinlenme yerleri ve mescitten oluşan bir de tesis yaptırdı. Ancak bakım ve temizliğinden sorumlu kimsenin görevlendirilmediği tesis, kaderi ile baş başa bırakıldı, zamanla darmadağın hale geldi.

Yolu kış aylarında kapanan, uzun süre kimsenin gidip-gelemediği tesisler, zorlu iklim koşullarının yanında ilgisizlik, bakımsızlık ve hoyratça kullanım nedeniyle elden çıktı.

MUSLUKLAR KOPARTILDI

Muslukları koparılan, taşları kırılan, yolları ve kaldırımları darmadağın edilen, dolayısıyla kullanılamaz hale gelen tesisin son halini görenler, “Yoksa buralar düşmanlar tarafından mı bu hale getirildi?” demekten kendilerini alamıyorlar.

MERDİVEN YAPILAMAZ MIYDI?

Kötü işçilik ve eksik malzeme kullanımının izlerini taşıyan tesisin neden sahipsiz bırakıldığını sorgulayan vatandaşlar, sorumsuzluğun hesabının sorulması gerektiğini söyledi, “Hiç olmazsa mezarın bulunduğu tepeye kolaylıkla çıkılabilecek basamaklar yapılsaydı. Asıl yapılması gereken iş buydu. Yaşlı veya yürüme güçlüğü çeken ziyaretçilerin kimi, tepeye tırmanamadan geri dönüyor” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.