Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 15°C
Per 14°C

KANAAT ÖNDERİ ZIRVASI’NA ATMACA PENÇESİ

KANAAT ÖNDERİ ZIRVASI’NA ATMACA PENÇESİ
28 Aralık 2022 18:04 | Son Güncellenme: 28 Aralık 2022 18:05

CEM Atmaca’yı bilen bilir, tanıyan tanır.

 *

Bilmeyen ve tanımayanlar için söylemek gerekirse Cem, nevi şahsına münhasır bir insandır.

 *

Yani Cem; farklı bir karakter ve yapıda, standartların oldukça üstünde bir pratik zekaya sahip, aynı zamanda cesur, sözünü budaktan esirgemeyen, olayları kendine göre yorumlayan, internet üzerinden yaptığı yayınlarla da görüşlerini kamuoyu ile cesaretle paylaşan bir gazetecidir.

Gözü kara yayınlarından dolayı kendini mahkemelerden bu yana alamayan, girdiği yığınla dava nedeniyle özellikle basın ile ilgili konularda “bilirkişi” olabilecek düzeyde deneyim kazanan Cem Atmaca, geçtiğimiz gün internet üzerinden yayın yapan Anadolu Haber Gazetesi’nde “İşte Şehrin Gerçek Kanaat Önderleri” başlığı altında benim de ismimin bulunduğu bir liste yayınlamış.

 *

Siyasetten iş dünyasına, basın camiasından sivil toplum kuruluşlarına varıncaya kadar Erzurum kamuoyu tarafından bilinen ve tanınan isimlerden kabarık bir liste oluşturan, oluşturduğu listeyi de “işte şehrin gerçek kanaat önderleri” diyerek yayınlayan Cem Atmaca, neden böyle bir yol izlemişti?

 *

Bu soruyu Cem’e sordum.

*

Önce bu konuya bir açıklık getirmek lazım…

 *

Erzurum’da bazı şahısların kendilerini “kanaat önderi(!)” olarak gösterip dernek kurdukları…

O kanaat önderlerinin(!) de devlet büyükleri ile bir araya geldikleri, hiçbir resmi sıfatları bulunmamasına rağmen toplantılara katıldıkları haberlere sıklıkla konu olduğundan herkes tarafından biliniyor.

 *

Cem Atmaca, hangi donanım, birikim ve yeteneklerinden dolayı muhatap alındıkları anlaşılamayan çakma kanaat önderlerinin, kültür ve medeniyet şehri olarak bilinen Erzurum’a ve Erzurum’un donanımlı, eğitimli, bilgili insanlarına zarar verdiklerini, bu nedenle o özellikleri üzerlerinde taşıdıklarına inandığı “hakiki” değerlerin isimlerini yayınlamayı kendi açısından görev saydığını belirtti.

*

Müthiş bir gerekçe!

*

Atmaca’nın yayınladığı listeyi beğenir ya da beğenmez, bazı isimlere karşı çıkar, bazıları için de “listede neden yok” diyerek tepki gösterebilirsiniz.

Bunlar işin ayrıntısı.

Asıl önemli olan listenin tanzim gerekçesi.

*

Diyelim ki siz, Erzurum’a yolu düşen ve Erzurum’u yeterince bilmeyen, tanımayan birisisiniz ve diyelim ki, bir yerde tesadüf ettiğiniz o çakma kanaat önderlerinden birilerinin sözlerine sırf kanaat önderi dendiği için kulak verdiniz.

 *

Kanaat önderine yakışmayacak bir sürü laf kalabalığı, ıvır zıvır!

Tabi siz hayretler içindesiniz!

*

Aklınızdan “Bunlar mı Erzurum’un kanaat önderleri” diye geçirip, dudak bükmez, yetmiyormuş gibi bu kadim memleketi küme düşürmez misiniz?

*

Cem Atmaca, işte bu ikilemi iyi gören bir gazeteci olarak Erzurum’un kendine özgü özellik ve güzelliklerini üzerlerinde taşıdığına inandığı değerleri sıralamış sözü de “İşte bizim gerçek değerlerimiz. Taklitlerinden sakınınız” demeye getirmiş.

 *

İsmi o listede yer alan birisi olarak ben, kendimi hayatta kanaat önderi olarak hiç görmedim, görmem de.

Sevgili Cem, incelik göstermiş.

*

Ben derim ki, asıl inceliği siyasi parti yöneticileri gösterse de, Sinan Özçaylak’ın ifadesiyle çakma kanaat önderlerini aday gösterseler!..

Güzel bir iş yapmış olmazlar mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.