Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 16°C
Az Bulutlu
Erzurum
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 24°C

KIZILAY’DAN GENÇLİK ATAĞI

KIZILAY’DAN GENÇLİK ATAĞI
30 Ekim 2021 17:24

HER yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan, ancak geçen yıl yaşanan salgın yüzünden kesintiye uğrayan Kızılay Haftası nedeniyle bu yıl İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Prgramın açış konuşmasını yapan Kızılay Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, kurumunu “iyilik gemisinin amirali” olarak tanımladı.

BİNLERCE GÖNÜLLÜ VAR

Ülke genelinde yaklaşık 170 bin gönüllüsü bulunan Türk Kızılayı’nın etkinliklerine 29 Ekim tarihi itibarı ile başladığını, bu etkinlikler içinde gönüllü gençlerin önemli görevler üstlendiğini belirten Başkan Hüseyin Bozhalil, kendilerine teşekkür etti. Gönüllü gençlerin Kızılay’ın etkinliklerini ve kültürünü değişik platformlarda anlatacağını bildiren Başkan Bozhalil, şunları söyledi:

KURULUŞU ÇOK ESKİLERE GİDİYOR

“- Kızılay’ın kuruluşu oldukça eski yıllara dayanır. Hilali Ahmer Cemiyeti adı altında 1868 yılında kurulan Türk Kızılayı, o yıldan beri ayrım gözetmeksizin darda olanın, sıkıntıya düşenin yardımına koşmayı ilke edinmiş, halkın sosyal refah düzeyini artırmanın öncüsü olmuş, muhtaç insanların barınma, beslenme ve sağlıkla ilgili ihtiyaçlarının temininde önemli görevler üstlenmiştir.

Doğal afetlerde sıkıntıya düşen insanların yanında olan, özellikle kan ihtiyacının temininde ilk akla gelen kurum olan Türk Kızılay’ı, göç ve mülteci hizmetleri, sağlık, eğitim, ilk yardım ve  gençlerin sosyal etkinlikleri alanlarında da faaliyet göstermektedir. Geçtiğimiz yıl gençlerle pandemi nedeniyle internet üzerinden iletişim kuran kurumumuz, bu yıl 81 ilde gençleri farklı etkinliklerle biraraya getirme kararı almıştır.”

Amaçlarının çocuklara ve gençlere Kızılay Kültürü’nü aşılamak olduğunu da belirten Başkan Bozhalil, Kızılaycılık’ı, “halkın sağduyusunu, vicdanını, hoşgörüsünü, şefkatini ve iyilikseverliğini hizmete dönüştürme” şeklinde tanımladı.

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programı izleyenler arasında Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş’ın yanısıra bazı akademisyen ve bürokratlar göze çarptı.

Program, Erzurum Bar Ekibi’nin gösterileri ile son buldu. erzhaler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.