Dolar 32,3833
Euro 35,0293
Altın 2.326,93
BİST 9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

UZUNDERE’DE PEHLİVANLI BİLMECESİ YAŞANIYOR

UZUNDERE’DE PEHLİVANLI BİLMECESİ YAŞANIYOR
2 Kasım 2016 17:51

32-uzndr

REFERANDUM DEMOKRATİK BİR HAK DEĞİL Mİ

SADECE Erzurum’un değil, ülkenin sayılı turizm merkezlerinden birisi olmaya aday Uzundere’de bugünlerde, “bilmece”ye dönen Pehlivanlı Referandumu konuşuluyor.

Ödük Vadisi içinde yeralan üç beldeden ilki olan Pehlivanlı Beldesi’nde yaklaşık iki yıl önce bir referandum yapılmış, vatandaşa, “Pehlivanlı Uzundere’ye mi bağlansın, yoksa Tortum’a bağlı olarak mı kalsın?” sorusu yöneltilmişti.

Ciddi mücadelelere sahne olan, farklı görüşlerin ortaya atılıp, tartışıldığı günlerde vatandaş tercihini Uzundere’den yana kullanmıştı.

Tortum’a 28 kilometre uzakta bulunan, Uzundere’ye ise sadece 4 kilometre mesafedeki Pehlivanlı Beldesi sakinleri, yüzde 86’lık bir oy oranıyla tercihlerini orta yere koymuşlardı.

Referandumun üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine ve insanların da tercihini Uzundere’den yana kullanmasına rağmen, işlemlerin bir türlü yapılmaması, hemen herkese, “Eğer referandum sonucuna göre işlem yapılmayacaktı ise, daha ne diye kıran kırana mücadeleler yaptık ve daha ne diye sandıkbaşına gittik?” dedirtiyor.

Sosyal medya üzerinden seslerini ilgili yerlere duyurmaya çalışan Uzundereli ve Pehlivanlı sakinleri, “Bu ülkede demokrasi varsa ve biz de demokratik hakkımızı uzundere’den yana kullanmışsak, yetkililerin tercihimize saygı duyup, gerekli resmi işlemleri başlatmaları gerekir. Biz, sadece referandum sonucunun resmiyete dökülmesini istemiyor, aynı zamanda Uzundere’nin isminin önüne Yeşil Cenet ifadesinin de eklenmesini talep ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.