Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C

LOR DOLMASINA “MADE IN BAYBURT” TESCİLİ

LOR DOLMASINA “MADE IN BAYBURT” TESCİLİ
26 Aralık 2017 05:20 | Son Güncellenme: 26 Aralık 2017 05:21

ERZURUM‘un şehir merkezinden ilçesine ve köylerine varıncaya kadar her mutfağında pişen ve sevilerek, beğenilerek yenilen lor dolması, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin girişimiyle “Made in Bayburt” olarak tescillendi.

Erzurum, mutfağının önemli yemek çeşitlerinden birisi olan lor dolmasını Bayburt’a kaptırdı.

Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan coğrafi işaret tescil belgesi başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde onaylandı.

Orijinali Erzurum’un dağlarında yetişen evelik yaprağı ile yapılan, ancak çoğu yörede evelik bulunmadığından asma yaprağına da sarılarak pişirilen lor dolmasını komşusuna kaptıran Erzurum’un, değerlerine sahip çıkamaması eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Yemek kültürü açısından çok zengin bir mutfağa sahip olan Erzurum’un belini “sahipsizliğin” kırdığını belirten vatandaşlar, “Bizim olan her şey, türkülerimiz, yemeklerimiz, yerel giysilerimiz, ehramımız, yağımız, peynirimiz birer birer elimizden gidiyor. Biz aynen Türkiye gibi olduk. Artık bu şehre de her şey dışarıdan geliyor. Yakında birileri gelir de ‘Buralar bizim. Siz bu güzel şehrin kıymetini bilemediniz, haydi size güle güle’ der de kapıyı gösterirse, şaşırmamak gerekir” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.