Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 21°C
Sal 18°C
Çar 15°C

VATANDAŞ, EN ÇOK BUNLARI MERAK EDİYOR

VATANDAŞ, EN ÇOK BUNLARI MERAK EDİYOR
24 Ekim 2016 07:47

25-mhmmt

BOMBALAR, SİLAHLAR NERDEN GELİYOR, NASIL SOKUYORLAR

BÖLÜCÜ hainler tarafından gün geçmiyor ki, bir bombalı eylem, bir suikast, bir alçak saldırı gerçekleşmesin. Bu saldırılar sonrasında yapılan açıklamalarda, insanı şaşkına çeviren bilgilere rastlanıyor ve mesela, “Bölücü hainler tarafından patlatılan kamyonette 5 ton patlayıcı olduğu anlaşıldı. Patlamanın gerçekleştiği alanda, çok derin bir çukur oluştu ve çevre binaların camları kırıldı” deniyor.

Son olarak Hakkari Tümen Komutanlığı tarafından  Yüksekova’nın Dilekli Hisar Dağı bölgesinde arazi arama-tarama çalışmaları yapılırken, Şehit Yüzbaşı Özgür Çevik Tepesi’nde teröristlere ait 1 LCD televizyon, 3 Hilt, 2 adet 1500 watt gücünde UPS, 1 akü, 30 adet el bombası, 2 adet gaz filtresi, 2 adet Dragunov marka keskin nişancı tüfeği, 1 adet av tüfeği, 1 adet 12.7 Doçka, 1 adet 14.5 Doçka yedek namlusu, 1 adet kandil, 1500 adet 12.7 milimetre çapında mühimmat, örgütsel dokümanlar, ana kontrol telsizi, çeşitli yiyecek malzemesi ele geçirildiği açıklandı.

Her bir silahın üzerinde markasının, seri numarası ve üretim yeri bilgilerinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, “İhtimaldir ki, bu silah ve mühimmatların çoğu, sözde müttefikimiz olan ülkelere ait. Acaba bu sevkiyat, ikili ilişkiler güçlendirilerek önlenemez mi? Bir de, el yapımı bomba ifadesini sıkça duyar olduk. Bir taraftan TSK onlarca, yüzlerce bölücüyü öldürüyor ama nedense bomba yapma eğitimi almış hainlerin kökü kurumuyor. Bomba yapmak özel yetenek ve beceri isteyen işler. Bizim önümüze bomba yapımında kullanılan malzemeleri getirsinler, hiç birini biraraya getiremeyiz bile. Acaba bölgede bomba imalatı yapılan imalathaneler mi var? Sınır emniyeti son zamanlarda üst düzeyde sağlanmışa benziyor. Ama yine de içeri tonlarca bomba sokulabiliyor. Biz, üzerimizde bir çakı bile taşımaya korkarken, tonlarca bomba ve binlerce, on binlerce mühimmat nereden ve nasıl geliyor? Bunu anlamakta zorlanıyoruz” diye konuşuyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.