Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

OLMADI ALİ BAŞKAN!

OLMADI ALİ BAŞKAN!
27 Şubat 2017 18:35 | Son Güncellenme: 27 Şubat 2017 20:58

BÜYÜKŞEHİR Belediye Erzurumspor, geçtiğimiz pazar günü deplasmanda “finali” andıran bir maçta rakibine 2-1 yenildi.

Doğaldır!

Futbol bu.

Yenmek de var, yenilmek de.

Doğal olmayanı; maç başlamadan önce, herkesin gözünün önünde cereyan eden olaylar ve sonrasında yaşanan gelişmelerdir.

İstanbulspor’un, kendi evindeki maçlarını Bayrampaşa Özel İdare Stadı’nda oynadığını herkes biliyor.

Maçtan önce İstanbulspor yönetimi, Erzurumspor’a “en çok” 217 bilet vereceğini de duyurmuş.

Hal böyleyken, nasıl oluyor da yüzlerce taraftar stattan içeri sokuluyor?

Ve nasıl oluyor da, önce BB Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan’a haddini bilmez birileri saldırıyor, ardından da Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e hakaret ediliyor?

Saldırıyı yapanların, stadın güvenliğini sağlamakla görevli polisler olduğu söyleniyor.

Eğer iddialar doğruysa, olay çok daha vahim demektir.

Zira Emniyet Genel Müdürü sayın Selami Altınok Erzurumlu’dur.

Yine İçişleri’nde iz bırakmış önceki Bakan sayın Efkan Ala da Erzurumlu’dur.

İçişleri Bakan Yardımcısı sayın Sebahattin Öztürk ise, Erzurum’da valilik yapmış, sevilen bir bürokrattır.

Bunlar herkes tarafından çok iyi bilinirken, birileri yanlışı Erzurumspor Başkanı ile Erzurum Belediye Başkanı’na mı yapmış oluyor, yoksa Erzurum ile özdeşleşmiş o isimlere mi?

Takdir elbet kamuoyunundur.

Maça gitme şansı bulamayan ve televizyonları başında hüsrana uğrayan binlerce insan, doğal olarak hem şaşkın, hem de üzgündü.

Üzülmemek elde değildi, çünkü önemli bir maç kaybedilmişti.

Ama olaylar insanların kafasını fena kurcalıyordu.

Maçın bitiş düdüğünden itibaren hemen herkes, “ne oldu, ne oluyor, ne olacak” sorularına doğal olarak tatmin edici bir cevap beklemeye başladı.

Derken, bugün akşama doğru BB Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan imzasıyla bir açıklama(!) yayınlandı.

Kim için yayınlandı o açıklama, ya da kimlere gönderildi, bilemiyoruz.

erzurumdanhaberler.com olarak bize öyle bir açıklama BB Erzurumspor Kulübü’nden gelmedi.

Acaba neden?

Sayın Ali Demirhan, altına imzasını attığı o metni okumuş da mı, yayınlanmasına izin vermişti, yoksa “işgüzar” birilerinin marifeti miydi o açıklama, bilemiyoruz elbet.

BB Erzurumspor Kulübünü ve binlerce, on binlerce taraftarını temsil eden, hukuk eğitimi almış, entelektüel birikime sahip bir insana, (altta; başka sitelerden aldığımız ve virgülüne bile dokunmadan yayınladığımız) böylesine “sıradan” ve de “ifade bozuklukları” ile dolu bir açıklamayı yakıştıramadığımızı özellikle belirtmek istiyoruz.

BB Erzurumspor, sadece önemli bir maçını kaybetmiştir.

Bunun, büyütülecek bir tarafı yoktur.

Asıl üzerinde durulması gereken konu, BB Erzurumspor Başkanı’na yapılan çirkin saldırı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e yönelik hakaretlerdir.

Saldırı ve hakaretleri biz de üzerimize alıyor…

Hem Ali Demirhan Başkan’a yönelik saldırıyı ve hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e sarfedilen hakaretleri esefle karşılıyor, erzurumdanhaberler.com olarak yapılan çirkinlikleri şiddetle kınıyoruz.

Bu arada, “ilkokul mezunu” birilerinin dahi kaleme alamayacağı basitlikte bulduğumuz açıklamayı da eleştirdiğimizi ve BB Erzurumspor Kulübü’ne, dolayısıyla Avukat Başkanı Ali Demirhan’a yakıştıramadığımızı vurgulamak istiyoruz.

Saygılarımızla…

İŞTE O AÇIKLAMA

BB Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan imzasıyla yapılan açıklamada, “26 Şubat Pazar günü İstanbulspor- Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakası öncesi İstanbulspor Kulübü Başkanı Sayın Ecmel Faik Sarıalioğlu nezaket yemeğine ve pazar günü Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Sayın Av. Ali Demirhan ile birlikte Yönetim Kurulu Üyelerine dostane çerçevesinde verilen kahvaltının ardından kardeş sevgisi içinde Özel İdare Stadı´na hareke edilmesinin ardından müsabakayı izlemek için stadyuma akın eden taraftarlarımızın tribünlere alınması için İstanbulspor Kulübü Başkanı Sayın Sarıalioğlu´nun girişimleri ile sonuçlandırılmasına ve gösterdikleri yakın ilgilerine teşekkür ediyoruz” denildi.
Yazılı açıklamada, yaşanan olaylarla ilgili olarak ise şu ifadelere yer verildi; “Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü olarak stadyuma izinsiz giriş yapılması üzerine protokol girişinde başlayan gerginlik yaşanan güvenlik zaafiyeti nedeniyle başlayan tartışmalarda Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kulübümüzün Onursal Başkanı Sayın Mehmet Sekmen´e hakaret içerikli sözlü sataşmaların yanı sıra Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Sayın Ali Demirhan´ın baygınlık geçirmesi ve başlayan üzücü olayların yaşanmasını Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü olarak kesinlikle tasvip etmiyoruz. Vatansever Erzurum´un her zaman asker ve polisinin yanında dimdik ayakta durduğunu ifade etmek istiyoruz. Olayların kısa sürede sonuçlandırılmasında büyük emek sarf eden Erzurum ve Erzurumspor sevdalısı değerli Milletvekilimiz Sayın Mustafa Ilıcalı´ya bizi bir an olsun yalnız bırakmayan değerli Erzurumspor Yönetim Kurulu üyelerine, fedakar taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.