Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

PALANDÖKEN ADINI BELEDİYE MECLİSİ Mİ DEĞİŞTİRDİ?

PALANDÖKEN ADINI BELEDİYE MECLİSİ Mİ DEĞİŞTİRDİ?
25 Aralık 2016 15:27

DÜNYANIN sayılı kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken’in adının değeiştirildiğini Hürriyet Gazetesi, Seyahat İlavesi’nde duyurdu. Serkan Ocak imzasıyla yayınlanan “Kayak merkezleri hazır, ya siz?” başlığıyla verilen haberde, Palandöken’in adının değiştiğini okuyanlar, gözlerine inanamadı.

“Türkiye’de kayak yapılan tesislerin içinde en büyük değişiklik bu yıl Erzurum’da oldu. Artık kentteki Palandöken ve Konaklı tesislerinin yönetimi tıpkı Kayseri Erciyes’teki gibi, tek elde toplandı” hatırlatması yapılan haberde, şu ayrıntılara yer verildi:

EN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK, DAĞIN ADIYLA İLGİLİ

“- Erzurum Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır sorun olan dağın yönetimini üstlendi. Dağda bu yıl sezon çok erken açıldı. Sezonun ilk uluslararası yarışı da geçen haftasonu yapıldı.  Belediyenin ilk işlerinden birisIT altyapısını tamamlamak oldu. Yakında  Erzurum’daki pistler tüm dünyadan izlenir  duruma gelecek. Suni karlama için gerekli olan göletlerde bakım, onarım yapıldı. 302 suni karlama aparatının tamamı çalışıyor. 1500 araçlık bir otopark yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Skilife adındaki 160 yataklı otel yenilendi, adı Snowdora olarak değiştirildi.

Dağdaki en önemli değişikliklerden biri de adı ile ilgili…Palandöken ve Konaklı tesislerinin adı, dağdaki en yüksek noktanın adı ve yüksekliği olan ‘Ejder 3200’ olarak değiştirildi.”

BELEDİYE MECLİS KARARININ OLMASI GEREKİYOR

Bir coğrafi yerin isminin “keyfi” olarak değiştirilemeyeceğini belirten hukuk adamları, “Palandöken’in adının Ejder 3200 olarak değiştirilmesine kim karar vermiş? Büyükşehir Belediye Meclisi’nin böyle bir kararı var mı? Palandöken adı dünya tarafından biliniyor. Tüm haritalarda, askeri kaynaklarda ve devletin birimlerinde Palandöken olarak kayıtlı olan dağın adını hiç kimse keyfi olarak, ‘ben böyle istiyorum’ diyerek değiştiremez. Kaldı ki, niye Palandöken ismi değiştiriliyor? Sebep ne? Palandöken isminin kime ne zararı var? Bunun bilinmesi gerekiyor” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.