Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

PALANDÖKEN’DEN BİR TEMEL DAHA

PALANDÖKEN’DEN BİR TEMEL DAHA
19 Eylül 2016 14:24

bulutlar

 

Palandöken Belediyesi tarafından ihtiyaç ve talebe göre başlatılan taziye evi projesi kapsamında Maksut Efendi Mahallesi (Süt Evleri)’ne ikinci taziye evi temeli kurbanlar kesilerek atıldı.

 

ERZURUMDANHABERLER / GÜNDEM – Temel atma törenine katılan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, törende yaptığı kısa konuşmada, “Palandöken Belediyesi olarak vatandaşlarımızın isteklerini, önerilerini, ihtiyaçlarına ve taleplerine göre üretilen projeler kapsamında Maksut Efendi Mahallemize istenilen taziye evinin ikincisinin temellini atıyoruz. Cennet Cami bahçesinde bugün temelini attığımız taziye evimiz birinci katı taziye evi dizayn edilirken ikinci katı ise imam evi olarak projelendirilmiştir. Toplam 260 metrekare oturum alanı olan 2 katlı taziye evimizin içerisinde 1 mutfak, WC ve lavabo, kazan dairesi bulunurken ikinci kat ise tam 130 metrekare daire yapılacak. 2016 yılının sonunda tamamlanacak olan taziye ve imam evi ile mahallemiz de bir eksiklik daha tamamlanmış olacak. Mahallemize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Palandöken İlçesin de taziye evi sayısı 30’a ulaştı
Belediye Başkanı Bulutlar, Sosyal belediyecilik ilkesiyle hizmet eden Palandöken Belediyesi, ilçenin 30 farklı noktasında 30’a yakın taziye evi inşa ettiğini hatırlattı. Başkan Bulutlar, “Palandöken Belediyesi sınırları içerisin de yaşayan vatandaşlarımızın yakınlarını kaybeden hemşerilerimizin cenazeye gelenleri ağırlamak için oluşturduğumuz Taziye Evlerine yenilerini eklenerek hizmet vermeye devam ediyoruz. Belediyemizin Taziye Evleri projesi kapsamında 2016 yılı içerisin de başlanan Kümbet, Yağmurcuk, Yukarı Yenice, Börekli, Toparlak ve merkez de M. Solakzade Cami, Adnan Menderes Pirali Cami, Yıldızkent Yıldız Cami ile yine Hancağız, Uzun Ahmet, Güllü, Çeperli, Nebi, Nene Hatun mahallelerini taziye evleri 2016 yılının sonuna kalmadan faaliyete geçecek. En son burada temellini attığımız bu taziye evi ve imam evi ile birlikte ilçemiz de yaklaşık 30 taziye evi hizmete girmiş olacak. Daha önce Maksut Efendi Mahallemize bir taziye evi yapmıştık. Mahallemiz merkezin dışında köklü ve nüfus yoğunluğu olan bir mahallemiz olduğu için yapılan bir taziye evi yetersiz geldiğini gördük bizler de gelen talepler doğrultusun da ikinci bir taziye evini imam evi ile birlikte inşa etmeyi planladık ve bu planımız da Allah’ın izniyle hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
Daha sonra Maksut Efendi Mahallesi Cennet Cami imamı Ferit Fırat’ın duasıyla kurbanlar kesildi temel atıldı. Temel atma törenine Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutların yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.