Dolar 32,3203
Euro 35,1119
Altın 2.298,90
BİST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

ŞENKAYA İNSANI HİÇ DE ŞEN DEĞİL

ŞENKAYA İNSANI HİÇ DE ŞEN DEĞİL
6 Temmuz 2021 15:51

İLÇE gezilerini ara vermeden sürdüren ve şimdiye kadar birkaç bin kilometre yol yapan, bir gittiği yere bir daha giderek halkı partisi ve izleyecekleri politikalarla ilgili bilgilendiren DEVA İl Başkanı Vahit Bingöl, son gittiği Şenkaya’da köylülerin “su” diye inlediklerine tanık olduğunu belirtti, “O güzelim ilçede halinden memnun olan kimse pek göremedim” diye konuştu.

ÇARESİZLİK KOL GEZİYOR

İlçe gezileri sırasında kırsal alanda kuraklığın acı ve ürkütücü izlerinin çok net şekilde gördüklerini bildiren DEVA Partisi İl Başkan’ı Vahit Bingöl, Erzurum ve ilçelerinin doğal afet kapsamına alınması gerektiğini bir kez daha yineledi. Geçtiğimiz günlerde Köprüköy’ün Yağan Beldesi’ne, haftasonuna da Aşkale’ye gittiğini, son olarak da rotayı Şenkaya’ya çevirdiğini kaydeden Başkan Bingöl, toprağın susuzluktan kavrulduğuna çok daha yakından tanık olduklarını belirtti, “Yaşanan sıkıntılar insanımızı, kuraklık da topraklarımızı kavurmuş. Erzurum’un ilçelerinde çaresizlik kol geziyor. Bunu hep birlikte görüyor, dolayısıyla üzülüyoruz” dedi.

ERZURUM AFET KAPSAMINA ALINSIN

Gittiği yerlerde vatandaşla yüzyüze temas kurduğunu, esnafın derdine, sıkıntısına yakından şahit olduğunu ifade eden Bingöl, “Gittiğimiz her yerde, ister Aşkale olsun ister Horasan, ister İspir olsun ister Karayazı, hemen her yerde benzer acı manzaralarla karşılaştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Erzurum ve ilçelerinde durum gerçekten çok vahim. Ama Şenkaya’yı daha bir sıkıntılı ve çaresiz gördüm. Köylerde ekili alanlar susuzluktan yanmış, kavrulmuş. Bazı yerler bize çöl gibi geldi.

ÇOK ÇETİN GÜNLER GELİYOR

Vatandaş destek bekliyor, yardım istiyor. kuraklıktan çok ciddi etkilenen Erzurum’un afet kapsamına alınması çiftçi borçlarının ertelenmesi, faizlerin silinmesi, köylüye kışı geçirecek ayni ve nakdi yardımların mutlaka yapılması gerekiyor. Milleti çok çetin kış günleri bekliyor” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.