Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

SEVGİLİ ERZURUMLULAR, BİR FETO VAR, BİR DE FETÖ VAR

SEVGİLİ ERZURUMLULAR, BİR FETO VAR, BİR DE FETÖ VAR
27 Ekim 2016 15:35 | Son Güncellenme: 28 Ekim 2016 20:39

29-drs

KURTULMUŞ: İSTİYORLAR Kİ, TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMASIN!

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Atatürk Üniversitesi’nin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde ilk dersi, önemli olaylara ve gelişmelere vurgular yaparak verdi.

Kalabalık bir öğrenci ve akademisyen kadrosunun yanında, farklı kesimlerden davetlilerin katıldığı tören,15 Temmuz’la ilgili sinevizyon gösterisi ile başladı.

Daha sonra, ilk dersi vermek üzere kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önemli mesajlar verdiği konuşmasında şunları söyledi:

SAKIN YÜZÜNÜZÜ YERE EĞMEYİN
Erzurum’dayım, burada olduğum için söylemeliyim:

Sevgili Erzurumlular, bir FETO, bir de FETÖ var. Örgütün başı, olan maalesef Erzurum’un hemşehrisi de olan birisi; FETO. ‘Fethullah’ demeyin diye ‘FETO’ diyorum. ‘Fethullah’, Allah’ın ismi, onun ismiyle yan yana geçmesin. Başında olduğu örgüt de FETÖ. Onun için Erzurumlular sakın yüzünüz yere eğilmesin.

Siz sakın onun Erzurumlu, hemşehriniz olmasından dolayı en ufak bir utanç duymayın, başınızı öne eğmeyin. Erzurum FETO gibi vatan hainlerinin değil, Kazım Karabekir’lerin memleketidir. Bunlar gibi vatan hainlerinin değil, vatanseverlerin, Nene Hatunların diyarıdır.

Burası; ruhlarını üç beş kuruşa satılık adamların değil, Murat Ellik’lerin, Yakup Sürücü’lerin, Edip Zenginler’in ve Oğuzhan Yaşarlar’ın memleketidir.

YÜZÜNÜZÜ TABYALARA ÇEVİRİN

Sakın üzülmeyin. Sizin övünç duyacağınız nice Erzurumlular var. FETO aklınıza geldiğinde tabyalara başınızı çevirin, geçmişte yazdığınız kahramanlık destanlarını hatırlayın.
Cizre’de çukur kazdıran iradeyle 15 Temmuz’u gerçekleştiren irade, aynı irade. Aralarında fark yok.

Hepsi istiyor ki, Türkiye güçlü olmasın. Türkiye’nin güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını istemedikleri için ya darbelerle önünü kestiler ya da 15 Temmuz’da yapmaya çalıştıkları gibi, zorluklar yaşattılar.

Biz bugünleri, direnen millete borçluyuz. Şehitlerimize ve vatandaşlarımıza can borcumuz var.

TBMM’de bütün partilerin mensupları, hükumetimiz direndi. Sayın Cumhurbaşkanı’mız korku emaresi olmadan ‘çıkın meydanlara bu canilere mani olun’ dedi. Uçurumun kenarından döndük. Düşmanlarımız üzüldü, dostlarımız sevinç içinde milletin kahramanlığını izledi.

HEM AĞLADI, HEM AĞLATTI
Dersini tamamlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sahneye davet edilen şehitler Murat Ellik, Oğuzhan Yaşar, Edip Zengin ve Yakup Sürücü’nün ailelerine, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli ile beraber çeşitli hediyelerle birlikte çiçek verdi.

Numan Kurtulmuş’un mikrofon uzattığı şehit Murat Ellik’in annesi Züleyha Ellik, yaptığı kısa, ama anlamlı konuşmasıyla hem kendi ağladı, hem salondakileri ağlattı.

Oğlunun 25 yaşında şehit olduğunu söyleyen Züleyha Ellik, “Bunu yapanlar utansın. Onların cezalarını Allah’tan önce büyüklerimizin vermesini bekliyorum. Ben çok ağlıyorum, başka anneler yanmasın, başka bir şey istemiyorum” derken, baba Osman Ellik ise “Vatan bizim olsun, ihanet onların olsun” diyerek duygularını dile getirdi.

Diğer şehit yakınları da uzatılan mikrofonda duygularını dile getirdiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.