Dolar 32,5952
Euro 34,7918
Altın 2.497,68
BİST 9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

SİNEK AVLAMAK BÖYLE BİRŞEY OLSA GEREK

SİNEK AVLAMAK BÖYLE BİRŞEY OLSA GEREK
21 Mayıs 2017 07:08

BİR zamanlar Erzurum’un “en gözde” alışveriş merkezlerinden birisiydi. Ünlü markaları satan mağazaları ve kuyumcuları ile “en gözde çarşı” konumunda olan Taşmağazaları’nda şimdi esnaf müşteri yokluğundan kendine farklı uğraşlar buluyor.

“Taşmağazaları” dendiğinde akan suların durduğu, ne satınalma ve ne de kiralama adına dükkan bulmanın neredeyse “imkansız” olduğu, işyerlerinin kilolarca altın karşılığı, kimseye haber verilmeden el değiştirdiği çarşı, şimdi kaderine ağlıyor.

DÜKKANLARIN ÇOĞU BOŞ

Bırakın kilo işi altını, şimdilerde çok ucuza verilmesine rağmen, hiçbir işyerine talebin olmadığı ve “en az” 20 kadar dükkanın ya alıcı, ya da kiracı beklediği çarşıda, işsizlikten canı sıkılan esnaf, özellikle haftasonlarında elektrik süpürgesi takıyor, dükkanının önünde arabasını temizliyor.

FORMÜL ÜRETİLSİN

Yaşanan sosyal ve ekonomik gelişmelere ayak uyduramayan, trafiğe kapatılınca da yıldızı tamamen sönen Taşmağazaları’nda yaşanan sorun ve sıkıntıların nasıl çözüleceği noktasında kimse fazla umutlu konuşmuyor.

Sorunları çözmek amacıyla oluşturulan Taşmağazaları Esnaf Birliği’nin de çok gayret göstermesine rağmen sıkıntıların üstesinden gelememesi, herkesi kara kara düşündürürken, Erzurum kültüründe ayrı bir yeri bulunan bu çarşıyı kurtarmak için başta bilim insanları olmak üzere, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarları Birliği’nden formüller üretmesi bekleniyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.