Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

SUÇLU AYAĞA KALK!

SUÇLU AYAĞA KALK!
16 Temmuz 2019 20:45

ERZURUM‘da, Erzincankapı Çarşısı’nda, “Kapalı Spor Salonu” olarak bilinen eski tesisin yerinde yapılan otoparkın hemen karşısında bulunan ve halk arasında “Fizo Baba Evi” olarak adlandırılan 111 yıllık tarihi taş binanın damı çöktü.

Kayıtlarda “Hacı Bekir Ağa Konağı” olarak geçen ve 1908 yılında yaptırıldığı belirtilen “özel mülkiyet” taşları özel işlemeli bina, bakımsızlıktan harabeye döndü.

Geçtiğimiz akşam yağan şiddetli yağmur sonrasında konağın damının çöktüğünü belirten yöre sakinleri, Erzurum açısından bir kültür mirası olarak gördükleri binaya sahip çıkmayan mülk sahiplerine sitem ettiler.

Hacı Bekir Ağa’nın, Erzurum Lisesi’nde öğretmenlik yapan ve “Fizo Baba” lakabıyla tanınan oğlu Hüseyin Karagöl’den dolayı binanın “Fizo Baba Evi” olarak anıldığını belirten vatandaşlar, uzun zamandan beri boş olarak bekletilen binaya sahip çıkılması gerektiğini kaydettiler.

Binanın çöken damından içeri toz, toprak ve yağmur suyu dolduğuna dikkati çeken vatandaşlar, “Böyle giderse bir tarih umursamazlıktan, ilgisizlikten yok olacak. Hakkında fantastik hikayelerini dinlediğimiz, ‘İşlenen her kusursuz taşı için İstanbul’dan getirtilen ustalarına bir altın verilmiş’ diye duyduğumuz binaya sahip çıkmayan mirasçılarını şiddetle kınıyoruz. Varsa kanunda yeri, kendilerine en ağır cezanın verilmesini istiyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.