Dolar 32,5770
Euro 34,9061
Altın 2.438,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

TARİHİ KÜMBETİN DAMI YEŞERDİ!

TARİHİ KÜMBETİN DAMI YEŞERDİ!
6 Ekim 2017 11:46

RESTORASYONU yaklaşık 5 yıl süren ve geçtiğimiz yıl bu aylarda kapılarını ziyaretçi trafiğine açan Çifte Minareli Medrese’nin kümbeti çimlendi.

Daha bir yıl bile dolmadan özel derzle doldurulan kümbetin damının yeşermesi, “Eğer böyle giderse, seneye dam bahçeye döner” benzetmelerinin yapılmasına neden oldu.

Restorasyonu tamamlanmasına ve ziyaretçi trafiğine de açılmasına rağmen, Çifte Minareli Medrese’de çevre düzenleme çalışmalarının yapılmaması ciddi eleştirileri de beraberinde getirirken, tarihi mekanın damında ot bittiğini görenler, “Bu iş bu kadar ucuz olmamalı, işini iyi yapamayandan hesabı sorulmalı” dediler.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ DE ÖYLECE DURUYOR

Sadece Erzurum kültürü ve tarihi açısından değil, İslam Medeniyeti açısından da örnek gösterilebilecek tarihi yapılardan birisi olan Çifte Minareli Medrese’nin çevre düzenleme çalışmalarının ivedilikle yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çifte Minareli Medrese’nin peyzaj projesini hazırlayarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini açıklamışlardı. Projesi hazır bir iş, ‘bizde para bol’ diye caka satan Vakıflar tarafından neden uygulamaya konulmaz, neden işler geciktirilir? Daha bir yıl önce ‘tamamlandı’ denilen çalışmalardan sonra, nasıl olur da kümbetin damı yeşillenir? Bu nasıl iş? Nasıl olsa hesap soran yok! Hem esere yazık, hem emeğe yazık, hem de harcanan paraya yazık” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.