Dolar 32,5128
Euro 34,7988
Altın 2.427,11
BİST 9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C

KİMİ ÖLDÜRÜYOR, KİMİ DE BÖYLE KURTARIYOR!

KİMİ ÖLDÜRÜYOR, KİMİ DE BÖYLE KURTARIYOR!
5 Ekim 2016 12:37 | Son Güncellenme: 5 Ekim 2016 12:41

02-bbaliiii

GEÇTİĞİMİZ hafta İspir’in Aksu Vadisi’nde, acımasız avcıların vurarak katlettiği keçi yavrusu haberi ve görüntüsü hafızalardaki yerini korurken, Oltu’nun Duralar Köyünden, insanlığın nasıl olması gerektiğine örnek teşkil edecek bir başka keçi haberi geldi.

Duralar Köyü’nde oturan ve kuşburnu toplamak için araziye çıkan Ferdi Çalışkan, yaralı halde bulduğu keçi yavrusunu, bir kilometre uzağa parkettiği aracına kadar kucağında taşıdı, sonra da Oltu’da veterinere yetiştirdi.

Yaralı yaban keçisini, arabasının bagajında Oltu’da veteriner hekim Sümeyya Yeşilyurt’a götüren Ferdi Çalışkan, “Arazide dolaşırken, kartalların etrafta uçuştuklarını gördüm. İleri doğru gidince, yerde yatan bu keçi yavrusuna rastladım. Muhtemelen kartallar kayalardan aşağı atmışlardı. Hemen keçiyi kucağıma aldım ve arabamın yanına kadar taşıdım. Sonra da Oltu’ya, veterinere getirdim. Veteriner hanım da sağ olsun hemen müdahale etti” dedi.

Keçi yavrusunun, kendisine ulaştırıldığında ağzından kan geldiğini gördüğünü belirten Sümeyya Yeşilyurt, “Önce kanı durduracak bir iğne yaptım. Sonra hayvanın vücut ısısını ölçtüm ve nefes alışını kontrol ettim. Ciddi bir yaralanma yoktu. İlk müdahalenin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar da görevli veteriner arkadaşımızı haberdar ettim. Görevli Veysel Doğan ihbar üzerine geldi. Yaptığımız incelemede bir yaşındaki küçük yavruda akciğer enfeksiyonu olduğunu tespit ettik. Dişi keçi yavrusuna gerekli müdahaleyi yapacak ve onu tekrar doğal ortamına bırakacağız” diye konuştu.

Keçi yavrusu daha sonra veterinerden alınarak Erzurum’da Milli Parkalar Müdürlüğüne götürüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.