Dolar 32,5069
Euro 34,7940
Altın 2.417,90
BİST 9.679,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLGİNÇ İHALE!

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI, ÖNÜMÜZDEKİ AYLARI SOSYAL FAALİYETLER AÇISINDAN HAREKETLİ KILMAK AMACIYLA “İLGİNÇ” BİR İHALE AÇTI. EKAP SİTESİNDE RASTLAYAMADIĞIMIZ, YEREL BİR GAZETEDE YAYINLANAN İLANDA “HER ŞEY” GÖZE ÇRPIYORDU.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLGİNÇ İHALE!
23 Nisan 2022 10:49

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yaz sezonunu sosyal etkinlikler açısından “verimli” değerlendirmek amacıyla hizmet alım ihalesi açacağını duyurdu. Duyuru ilanı Erzurum’daki bir yerel gazetenin 22 Nisan tarihli sayısında yayınlandı. İlanda, “ULUSAL VE ULUSLARARASI SANAT ORGANİZASYONLARI, TİYATRO, GÖSTERİ, KONSER, SEMPOZYUM, ÖZEL GÜN VE GECE ETKİNLİKLERİ, SEMİNER, SÖYLEŞİ, SERGİ VB. ETKİNLİKLER” ibaresi dikkat çekerken, ayrıntıların EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu) görülebileceği de aynı ilanda ifade edildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde “açık ihale usulü” yöntemiyle yapılacak “hizmet alımı” ihalesi, 13 Mayıs 2022 tarihinde saat 11.00’de gerçekleşecek. İhaleye son 5 yıl içinde benzer işler yapmış, “deneyim sahibi” oldukları belge ile sabit “yerli” firmaların girebileceğinin belirtildiği ilan metninde, teklif verecek olanların, ihale dokümanını EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmelerinin zorunluluğuna da işaret ediliyor.

SONUÇ BULUNAMADI!

erzurumdanhaberler olarak ihaleyle ilgili daha detaylı bilgi alabilmek amacıyla EKAP’ın sitesine girdik, ilgili yerlere ihale kayıt numarasını (2022/385497) yazdık. Ancak karşımıza “sonuç bulunamadı” şeklinde çıkınca şaşırmaktan kendimizi alamadık.

Gazetede yayınlanan ihale ilanında işin tamamlanma süresi, işe başlama tarihinden itibaren 7 ay olarak belirtiliyor.

İlana göre hizmet alımı işi, “en uygun” fiyatı veren kişi ya da kuruluşa ihale edilecek ve “işin tamamı” için teklif verilecek.

Tamamı sosyal etkinlik ve faaliyetten ibaret olan, her biri amacına, konusuna ve konuğuna olacak şekilde gerçekleşecek olan çalışmaların nasıl ve hangi ölçülere göre fiyatlandırılacağının anlaşılamadığı ihale ilanından yola çıkarak, birkaç soru soralım istedik:

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki aylarda sergileyeceği sosyal etkinliklerin bir projesi, bir programı var mıdır, yoka “kervan yolda düzülür” mantığından yola çıkılarak, günü ve zamanı gelindiğinde mi herhangi bir faaliyetin yapılmasına karar verilecek?

Tiyatro olarak hangi oyun ya da oyunlar sahnelenecek? Kimi oyunun çok kalabalık bir oyuncu grubu olduğu, dekoru ve kostümleri ile büyük harcamalar gerektirdiği düşünüldüğünde; teklif verecek olan kişi ya da kuruluşlar fiyatlandırmayı neye göre yapacak?

Düzenlenecek konser ya da konserlere hangi sanatçılar davet edilecek, bu davette ölçü ne olacak?

İhaleyi alacak olan kişi ya da kişiler, hangi sergileri açacak, hangi sempozyumları düzenleyecek, konuşmacı olarak kimleri davet edecekler?

Tüm bu organizasyonların bütçesi, ülkemizin finansal sıkıntılar yaşadığı, insanların ekonomik anlamda dara düştüğü bir dönemde ne kadar olacak? erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.