Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

TÜRKÜLER DİLE GELDİ DİNLEYENLER MEST OLDU

16 Kasım 2022 20:36 | Son Güncellenme: 18 Kasım 2022 06:05
SOSYAL ve kültürel etkinliklerin yanında yönetim olarak yaptıkları ziyaretlerle de Erzurum’un toplumsal hayatına katkı sağlamaları, renk ve heyecan katmaları muhtemel kurumları ile yakın diyaloğa giren Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, bu defa da Erzurum Teknik Üniversitesi’nden ses verdi.
ERSANDER Yönetim Kurulu Üyesi Vahit Alkır’ın ETÜ Rektörlüğü ile ortaklaşa kurguladıkları, Dernek Başkanı Ümit Gergit ile Kadın Kolları Başkanı Sevnur İçyar’ın yanı sıra İsmail Bingöl, Prof. Dr. Ömer Özden,Prof. Dr. Yusuf Ziya Sümbüllü ve Yakup Çağlayan’ın da hikayeleri seslendirerek katkı sağladıkları “Türküler ve Hikayeleri” programı büyük beğeni topladı..
Çeşitli yörelere ait 8 türkünün hikayesi ile birlikte dramatize edildiği programa, üflemeli çalgıların büyük ustası Bayram Şengül ve arkadaşları da ezgileri ile eşlik etti.
Yaklaşık üç saat kadar süren, ETÜ Rektörü Bülent Çakmak’a ve izleyicilere zamanın nasıl geçtiğini hissettirmeyen programda Türkü Paşa Raci Alkır’ın okuduğu göç göç oldu türküsü kasetten dinletildi.
Kulağa hoş gelen, hafızalarda iz bırakan türkülerin hikayeleri ile birlikte dramatize edildiği gecenin konukları arasında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan ile Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Fuat Küçük de yer aldı.
Ev sahibi olarak programın sonunda sahneye davet edilen Rektör Bülent Çakmak, faaliyetlerini yakından takip ettiği ERSANDER ailesini, gösterdikleri performans nedeniyle kutladı. erzhaber
…..

TIKLAYIN İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.