Dolar 32,4979
Euro 34,9774
Altın 2.431,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

HEM ÇEKİYOR HEM SORGULUYORLAR

HEM ÇEKİYOR HEM SORGULUYORLAR
10 Temmuz 2021 12:10 | Son Güncellenme: 10 Temmuz 2021 12:11

 

BÖLGENİN ve hatta tüm Doğu coğrafyasının en büyük, ülkenin de önde gelen sağlık merkezlerinden olan, konforlu haliyle turistik tesislere taş çıkartan Şehir Hastanesi çevresinde “zamansız ve yarım yamalak” şekilde oluşturulan ve sulama sistemi ihmal edilen koruluğun son, kuru, çöle dönüşmüş perişan halini görenler, “Acaba burada devletin zararı ne kadar oldu, sulama sistemini ihmal eden, yapmayan kişiler hakkında soruşturma açıldı, zarar tazmin edildi mi?” diye soruyorlar.

Erzurum Şehir Hastanesi, geçtiğimiz yıl tam anlamıyla tamamlanmadan, patlak veren covid salgını nedeniyle alel acele hizmete sokuldu. Pandemi hastanesi olarak önemli bir hizmeti hakkıyla yerine getiren, dünden bugüne binlerce korona hastasına şifa dağıtan hastanenin zamansız ve eksik oluşturulan, binlerce metrekare hazır çimin ve yüzlerce ithal fidanın ekildiği, susuzluktan dolayı kupkuru hale gelen koruluğu, verilen kalite sağlık hizmetlerini gölgede bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacağı söylenen, bu nedenle daha gösterişli hale getirilmek istenilen Şehir Hastanesi çevresinde devasa büyüklükte bir alan fidanlık olarak düzenlendi ve mevcut koruluğu yeşillendirilme ve ağaçlandırma çalışmalarını da Erzurum Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

BÖYLE DUYURDUK

Koruluğu açılışa yetiştirmek için hummalı bir çalışmanın içine giren, zemine binlerce metrekare hazır çim seren, yine yüzlerce ithal ağaç dikerek kıraç alanı vahaya çeviren ekipler, çim, çiçek ve ağaçlar açısından hayati önem taşıyan sulama sistemini yapmayı ya unuttu, ya da zaman darlığından o önemli iş ihmal edildi.

erzurumdanhaberler olarak geçtiğimiz haftalarda gündeme getirdiğimiz konu, vatandaş tarafından şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı. O günden bugüne çok daha vahim hal alan koruluğun son durumunu yansıtan fotoğraflar, duyarlı vatandaşlar tarafından sosyal ağlarda paylaşıldı.

Oldukça fazla oranda tıklanma alan fotoğraflarını görenler, “Acaba bu ihmalin faturası devlete kaça mal oldu ve sorumlular Hakkı’nda herhangi bir işlem yapıldı mı?” diye sormaktan kendilerini alamıyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.