Dolar 32,2389
Euro 34,6763
Altın 2.397,06
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
17°C
Parçalı Bulutlu
Per 16°C
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 10°C

YAKUT DEĞERİNDE BİR ATILIM!

YAKUTİYE BELEDİYESİ, ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPTIRILMASI İSTENİLEN BİRİNCİ SINIF ATIK GELİŞTİRME MERKEZİ’Nİ DOĞU’DA KURAN “İLK” BELEDİYE OLDU. MERKEZİN AÇILIŞI YARIN YAPILACAK.

YAKUT DEĞERİNDE BİR ATILIM!
4 Haziran 2022 10:41

YAKUTİYE Belediyesi, katı atıkların değerlendirilmesi konusunda attığı önemli bir adımla hem çevre temizliğine ve hem de doğal hayata karşı hassasiyetini ortaya koydu, attığı önemli bir adımla “Yakut” olduğunu kanıtladı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Yönetmeliği’nde geçtiğimiz aylarda bir dizi değişiklik yapıldı. Değişiklikle birlikte tüm belediyelerden “atık geliştirme merkezleri” kurmaları istendi. Bakanlığın bu isteğine Doğu’dan sadece Erzurum Yakutiye İlçe Belediyesi hassasiyet gösterdi, olumlu karşılık verdi ve Şıh Köyü Caddesi üzerinde bir 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurdu.

AÇILIŞ YARIN

Merkezin yarın (5 Haziran Pazar) saat 13.00’de düzenlenen törenle açılacağı bildirildi. Konuyla ilgili olarak Yakutiye Belediyesi Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“- Yakutiye Belediyesi olarak, Sıfır Atık ile ilgili belirlenmiş olan kriterleri yerine getirdik ve 14 Nisan 2022 tarihinde Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandık.

Türkiye genelinde bin 361 belediyeden bugün itibarı ile toplam 71 belediye gerekli şartları yerine getirerek bu belgeyi alma başarısı göstermiştir. Doğu Anadolu Bölgesi’nde de sadece Yakutiye Belediyesi olarak biz bu başarıyı elde etmiş olmanın mutluluğunu yaşadık.

Sıfır Atık Yönetmeliği gereğince her belediyeye, kendi sorumluluk sınırlarında Sıfır Atık Yönetim Sistemleri’ni kurma ve belgeyi alma zorunluluğu getirilmiştir. Bir belediyenin bu belgeyi alabilmesi için Sıfır Atık Yönetim Planı hazırlayarak bu plan çerçevesinde; Atık Getirme Merkezi kurması ve ana başlıklar halinde belirlenen 18 şartı yerine getirmesi gerekmektedir.

Yakutiye Belediyesi olarak, istenilen tüm şartları yerine getirdik ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde bu belgeyi ilk alan belediye olma gururu ve mutluluğu yaşadık.

Yakutiye Belediyesi olarak 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’mizin açılışını 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yapacağız. Açılışımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.