Dolar 32,4742
Euro 34,8002
Altın 2.479,87
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

YATIRIMCILAR 2. OSB’YE YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

YATIRIMCILAR 2. OSB’YE YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR
15 Kasım 2016 09:14

13-tpln

İKİNCİ OSB’YE YOĞUN İLGİ VAR

ERZURUM 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımcıların beklenenden fazla ilgi göstermesi, ikinci etap çalışmalarının gündeme gelmesine neden oldu. ETSO Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, yatırım taleplerinin fazla oluşunun kendilerini hayli umutlandırdığını söyledi, “Yoğun talebi karşılayabilmek için, ikinci etap çalışmalarımızı hızlandırdık. İkinci etapta 20-50 bin metrekare parsel olmasını planlıyoruz” diye konuştu.

İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak olan yer tahsisleriyle ilgili olarak kurulan tahsis komisyonu, dördüncü grupta yer alan çeşitli alanlarda yatırım yapacak yatırımcılarla görüştü.

KATILIMCI İLGİSİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı M. Levent Kepçeli ile ETSO Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, komisyon üyelerinin yanı sıra bölgede tahsis talebinde bulunan çeşitli alanlarda yatırım yapacak firmaların yetkilileri de katıldı.

Toplantıda konuşan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, yatırımcılara 2. OSB’deki çalışmalar ve yapılacak tahsislerle ilgili bilgi verdi.Özakalın, dört ana gruba ayrılan yatırımcılarla görüşmelerin tamamlanmasının ardından, tahsis komisyonu tarafından bir değerlendirme raporu hazırlanacağını ve bu rapor doğrultusunda uygun görülen yatırımcılara tahsislerin yapılacağını söyledi.

YENİ PARSELLER OLUŞTURUYORUZ

ETSO Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın; “Toplantılara yatırımcıların yoğun katılımlarının ve ciddi yatırım taleplerinin olması, Erzurum sanayisi açısından umut veren ve bizlerin de çalışma şevkini artıran bir gelişmedir. Bu vesileyle yoğun talebi karşılayabilmek için 2. etap çalışmalarını da hızlandırdık. 2 etap da 20.000-50.000 m2 arasında sanayi parsellerinin olması planlanıyor. Bakanlık nezdindeki çalışmaların tamamlanmasının ve 1. etap (500.000 m2) sanayi parsellerinin tahsislerinin ardından 2. etap (1.660.000 m2) tahsislerine de başlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Bu aşamadan sonra komisyon bir değerlendirme raporu hazırlayacak ve Yönetim Kuruluna sunacak. Yönetim Kurulu tahsislere ilgili nihai kararını verecek ve tahsisler yapılacak. Önümüzdeki Aralık ayında tahsislerin yapılması ile yatırımcılar yatırımlarına ait projeleri hazırlatarak ruhsat talebinde bulunabilecekler. Ruhsat tarihinden itibaren yatırımcıların üretime geçmek için 2 yıl süreleri olacaktır. 2017 Mayıs ayı itibari ile Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalara başlanabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.