Dolar 32,4208
Euro 34,6292
Altın 2.494,86
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

YENİ CADDEYE ANLAMLI İSİM!

YENİ CADDEYE ANLAMLI İSİM!
17 Kasım 2016 11:04

28-cdd

PALANDÖKEN  Belediyesi, ilçeye kazandırdığı yeni cadde ile hem trafiği rahatlattı ve hem de 15 Temmuz Şehitleri’ne vefa gösterdi. Palandöken Belediye Meclisi, Çat Yolu’nu (Köşkü) Yenişehir Altyol’la birleştiren yeni bağlantı yoluna “15 Temmuz Şehitleri Caddesi” adını verdi.

Açılışı yakın bir tarihte törenle yapılacak olan  yeni bağlantı yolunda çalışmaların sonuna gelindi. Çat Yolu’nu (Köşk) Erzurum Valiliği hizmet binasının bulunduğu noktadan Yenişehir Altyol’a bağlayacak olan cadde açılış için gün sayarken, Belediye Meclisi, 15 Temmuz Şehitleri’ni de unutmadı. Meclis, söz konusu bağlantı yoluna “15 Temmuz Şehitleri Caddesi” adını verdi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken’de trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacak olan bağlantı yolunun tamamlandığını bildirdi. Genişliği 15, uzunluğu ise yaklaşık 1 kilometre olan bağlantı yolunu oluşturmak için bir süredir çalışma yaptıklarını hatırlatan Başkan Bulutlar, “Çalışmalarımızı tamamladık ve yeni bağlantı yolumuzu inşallah önümüzdeki günlerde resmen hizmete açmış olacağız.” dedi. Son derece modern bir biçimde dizayn edilen bağlantı yolunu 250 metre uzunluğunda ve 5,5 metre yüksekliğindeki istinat duvarlarıyla çevrelediklerini anlatan Bulutlar, ilçeye yaraşır ve yakışır bir hale getirilen söz konusu caddeyle ayrıca bir hakkı da teslim ettiklerini belirtti.

YENİ CADDE’YE EN VEFALI İSİM… Türkiye’nin 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Başkan Bulutlar, “Bu hain girişim, bilindiği üzere milletimizin birliği, beraberliği, dirliği, yüksek cesaret ve ferasetli duruşu sayesinde hamdolsun bertaraf edildi. Bu mücadelede elbette kayıplarımız da oldu. 241 kardeşimiz, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit düştü. Bu saatten sonra hepimize düşen sorumluluk; uğruna canlar verilen bu mukaddes vatanı muhafaza ve müdaafa etmek olduğu kadar, şühedaya layık olduğu vefayı da göstermektir. Bu bağlamda Palandöken Belediye Meclisi olarak; kısa bir süre sonra açılışını yapacağımız yeni bağlantı yoluna “15 Temmuz Şehitleri Caddesi” adını verdik. Böylece bu cadde ilçemize kazandırdığımız yeni bir ulaşım ağı olmakla kalmayacak, aynı zamanda 15 Temmuz Şehitleri’mizi de ilelebet hafızalara kaydetmiş olacak. Bu vesile ile vatan uğruna toprağa düşen her bir şehidimizi pak olan alınlarından öpüyor, hepsine Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.