Dolar 32,4668
Euro 34,7312
Altın 2.478,57
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

YÜCELİK, EKREM CEYHUN İÇİN BAKIN NELER SÖYLEDİ

YÜCELİK, EKREM CEYHUN İÇİN BAKIN NELER SÖYLEDİ
11 Nisan 2017 12:38

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, konuk olduğu radyo programında sanki, erzurumdanhaberler.com’un bir süre önce yönelttiği, “Ekrem Ceyhun’un cenaze törenine Erzurum’dan kimse katıldı mı?” sorusunu cevaplandırırcasına konuştu, “Allah rahmet eylesin. Ekrem Bey çok iyi bir Erzurumlu ve iyi bir devlet adamıydı. Cenazesinde bulunmak nasip oldu” dedi.

Gazeteci Orhan Bozkurt’un, 88.8 frekansından yayın yapan Radyo Ritm’de hazırlayıp sunduğu ‘Erzurumajans’ programına konuk olan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, Radyo Ritm Genel Yayın Yönetmeni Mesut Gülrenk’in de eşlik ettiği yayında, ilin ekonomisine ilişkin soruları cevaplandırdı.

DSİ’YE 40 LOJMAN YAPTIK

ETSO Vakfı tarafından kurulacak olan Erzurum Ticaret ve Sanayi Üniversitesi (ETSÜ) ile ilgili de bilgi veren Başkan Yücelik, bunun Erzurum’a katma değer sağlayacak ve gençlere alternatif eğitim imkanı sağlayacak ciddi bir proje olduğunu kaydederek, “Şu anda geldiğimiz aşamada; Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki 140 dönümlük kampüs arazisinin tapusunu aldık. Buna karşılık DSİ’ye 40 adet lojman yaptırıp teslim ettik. Bu süreçte YÖK’ün Vakıf Üniversiteleri yönetmeliğinde ciddi değişiklikler oldu. İstenen şartları yerine getirmek için yoğun çabalar gösterdik. Akabinde dosyamızı YÖK’ün ilgili birimine sunduk. Ocak ayında da bir heyet Erzurum’a gelerek ilk incelemeyi yaptı. İnşallah doğru bir yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve neticelendirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Başkan Yücelik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve eski İçişleri Bakanı ve ETSÜ Mütevelli Heyeti üyesi Efkan Ala’nın üniversite kurulma çalışmalarında kendilerine büyük destekleri olduğunu belirterek, bu konuda ETSO’ya yardımcı olan herkese teşekkür etti.

AŞKALE ÇİMENTO’YU ERZURUM’A KAZANDIRMIŞTI

Programda, bir süre önce vefat eden Eski Devlet Bakanı Ekrem Ceyhun’la ilgili de düşünlerini dile getiren Başkan Yücelik şöyle konuştu;

“Allah rahmet eylesin… Ekrem Bey çok iyi bir Erzurumlu ve iyi bir devlet adamıydı. Cenazesinde bulunmak nasip oldu. Aşkale Çimento’nun şehrimize kazandırılmasında çok büyük emeği vardır. Fabrikanın özelleştirilmesinin her aşamasını takip eder, bizzat arar, sorardı ve telkinlerde bulunurdu. Ufku geniş bir insandı. Erzurum’la ilgili bütün projelerde bizlere fikir verir, destek olurdu. Biz de bu değerli büyüğümüzün emeklerine karşılık kendisiyle irtibatı hiçbir zaman kesmedik. Hastalığında da, sağlığında da her zaman kendisiyle görüştük.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.