Dolar 32,6078
Euro 34,8089
Altın 2.494,00
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

İŞTE KANDİLLİ’NİN SKANDAL TESİSLERİ!

YAKLAŞIK 12 YIL ÖNCE KENT EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞI İNANCIYLA BAKTIĞIMIZ VE BÜYÜK UMUTLAR BESLEDİĞİMİZ DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI İÇİN YAPTIRILAN TESİSLERİN BUGÜN TEL TEL DÖKÜLÜYOR OLUŞU, GÖREN HERKESİN İÇİNİ BURKUYOR.

İŞTE KANDİLLİ’NİN SKANDAL TESİSLERİ!
29 Eylül 2022 13:44 | Son Güncellenme: 29 Eylül 2022 14:15

YAKLAŞIK 12 yıl kadar önce, hem şehri ve hem de Palandöken’i dünyaya tanıtarak bir kış turizmi merkezi haline getirme niyet ve hayaliyle Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın  yirmi beşincisine ev sahipliği yapan Erzurum, bugün hayallerinin yıkılmış olmasının yanında milyarlarca lira harcanarak yaptırılan tesislerin yerle yeksan olmasının acısını, üzüntüsünü ve kahrını yaşıyor.

KONAKLI’YI BÖYLE YAZMIŞTIK

erzurumdanhaberler olarak geçtiğimiz günlerde objektifimizi çevirdiğimiz, Palandöken’e alternatif bir kış merkezi olarak düşünülen Konaklı Kayak Merkezi’nin “acıklı” halinden sonra bu defa da Aşkale’nin Kandilli Beldesi’nde, kent merkezine 40 kilometre uzakta bir arazide konuşlandırılan, oyunlardan sonra kaderine terk edilen, bakımsızlık ve ilgisizlikten kullanılamaz hale gelen, darmadağın haldeki biathlon tesislerine yöneldik.

BU DEFA KANDİLLİ’YE UĞRADIK

Erzurum’u kış turizminde dünya kenti yapacağı iddiasıyla dönemin yerel yönetimleri tarafından projelendirilen, oyunların alınması için yoğun kulis çalışmalarının yapıldığı ve hatta Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) üyelerinin bazısına “hediye” adı altında  rüşvetlerin verildiği iddia edilen, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ndan geriye nelerin kaldığını görmek amacıyla çıktığımız haber yolculuğumuzun bu defaki durağı Kandilli Biathlon Tesisleri oldu.

SÜTBEYAZ’I KİMSE DİNLEMEDİ

Dönemin Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz’ın dağınıklığa karşı çıkıp, “Gelin tesislerin tamamını, sonraki yıllarda bakım ve korumasını daha kolay yapabileceğimiz yere, kampüs alanımıza yakın noktalara kuralım. Bu sayede salonlardan ve diğer tesislerden üniversite öğrencileri de yararlanabilir” şeklindeki teklif ve uyarısına kulak tıkayanların inatla bildiklerini okuduğu dönemde milyon dolarlar harcanarak yaptırılan tesislerden birisi olan Kandilli Biatlon Sahası’nın içler acısı hali bize hiç de sürpriz gelmedi.

BÜYÜK PARALAR HARCANDI

Son haliyle görenlerde “terkedilmiş kent” izlenimi uyandıran Kandilli’de büyük paralar harcanarak yaptırılan kayak tesislerinin enkazı andıran perişan hali, herkes gibi bizim de içimizi acıttı.

HESAP SORULSUN

Kış oyunlarından sonra hiçbir sportif yarışma ve etkinliğin yapılmadığı, dolayısıyla tesislerin çürüdüğü, poligonların kullanılamaz hale geldiği biathlon sahasına sahip çıkmayanlardan, bakımını yapmayanlardan hesap sorulmasını isteyen vatandaşlar, “Bu sorumsuzlukların hesabı mutlaka sorumlularından, 2011 oyunlarının düzenlenmesinde söz sahibi olanlardan sorulmalıdır. Her türlü bilimsellikten uzak, tamamen keyfi şekilde alınan karar ve uygulamaların amacından uzaklaşmasının cezasını Erzurum çekmiştir. Bunun bir bedeli olmalı” diye konuştular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.