Dolar 32,3290
Euro 35,0804
Altın 2.292,31
BİST 8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

HİBE ÇOK, PROJE YAPMAYI BİLMİYORUZ Kİ, ALALIM!

HİBE ÇOK, PROJE YAPMAYI BİLMİYORUZ Kİ, ALALIM!
22 Kasım 2016 16:50 | Son Güncellenme: 22 Kasım 2016 16:57

09-tpl

PROJE HAZIRLAMASINI ÖĞRENMELİYİZ

KUZEYDOĞU Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Bizim Kaygımız Sizin Kaydınız” konulu toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, “Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından önemli destek programları hayata geçiriliyor. Ancak biz, proje yapmayı beceremediğimiz için, o büyük imkanlardan yararlanamıyoruz. Bir an önce proje yapmayı ve yazmayı öğrenmeliyiz” dedi.

Polat Resort Otel’de düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı’nda konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, Cazibe Merkezleri Programı’nın önemini vurgulayarak, “O program sayesinde başta Erzurum olmak üzere, bölgemize önemli yatırımlar yapılacak, büyük ölçekli yatırımlara danışmanlık desteği, yatırım yeri tahsisi, anahtar teslimi, fabrika binası yapımı, makine ve teçhizat için sıfır faizli yatırım kredisi, hammadde, personel ve diğer işletme maliyetleri için işletme kredisi imkanı sunulacaktır” dedi.

ERZURUM ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Bizim Kaygımız Sizin Kaydınız” adlı AB projesi kapsamında olan, TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde kayıtlı istihdam oranını artırmak üzere gerçekleştirilen konferansa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kudaka Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, ülkenin Doğu’sunda en çok nüfusa sahip, bölgenin ticaret ve eğitim merkezi konumundaki Erzurum’un bu haliyle çevresindeki 10’dan fazla şehre ve yaklaşık 5 milyon insana hizmet etme kapasitesinde bulunduğunu belirtti.

HİBELERDEN YARARLANAMIYORUZ

Başta KOBİ’ler olmak üzere, küçük ve orta ölçekli işletmelere, çeşitli kurumlar tarafından önemli hibe ve desteklerin sağlanmakta olduğunu hatırlatan Vali Azizoğlu, ”Ancak bölgemizdeki işletme sahibi ve yöneticilerinin proje hazırlama ve uygulama konusundaki yetersizlikleri, bu kesimin projeye dayalı destek veren kurumlar ve AB fonlarından yeterince faydalanamamalarına da neden olmaktadır. Bölgemizdeki proje hazırlama kültürünün geliştirilmesi bölgenin ulusal ve uluslararası desteklerden daha fazla faydalanması adına önemlidir. Yakın zamanda başvuruların alınması beklenen Cazibe Merkezleri Programı da bölgemiz adına önemli bir fırsattır. Cazibe Merkezleri Programı bölgemizin ekonomik kalkınmasına ciddi bir ivme sağlayacak, olup bölgemiz yatırımcıları da bu programdan önemli ölçüde istifade edecektir” diye konuştu.

SEKMEN: SANAYİLEŞME ÇASBALALRI SONUÇ VERMEDİ

Toplantıda bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, teşvik, fon ve mali destek programlarının önemine değindi. Geniş bir yatırım ağına sahip olan Erzurum’un, bir ticaret kenti olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, şunları söyledi:

“- Erzurum’un ticari hayatını anlayabilmek için, şehre stratejik, kültürel ve ekonomik bir bakış açısıyla bakmak ve değerlendirmek gerekir. Genel hatlarıyla tarım, hayvancılık ve hizmet sektöründen oluşan kent ekonomisinin en büyük girdileri ‘Bacasız sanayi’ olarak adlandırılan üniversiteler, her yıl başarı grafiğini artıran şirketler, kış turizmine yön veren tesisler, küçük ve orta ölçekli sanayi tesisleridir. Erzurum’da sanayileşme çabaları maalesef istenilen gelişmeyi gösterememiş, şehrimiz hem kamu ve hem de özel sektör açısından uygun bir sanayi merkezi konumuna ulaşamamıştır. Bölgelerarası kalkınmışlık farkını giderme noktasında Hükümetimizin hayata geçirdiği teşvik programı hem ilimiz hem de bölgemiz için bir milat niteliğindedir. Erzurum’u ulusal ve uluslararası fonlarla, cazibe merkeziyle ilgili sunulan kolaylık ve önceliklerle el birliğiyle zirveye taşıyacağız.”

KOLLEKTİF BİRLİKTELİKLER EKONOMİYİ GÜÇLENDİRİR

Başkan Sekmen, konuşmasında kollektif birlikteliklere vurgu yaptı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geleneksel şirket yönetiminden ziyade çağın gereklerine uygun rasyonel ve çok ortaklı kollektif birlikteliklerle şehrimiz ve bölgemizin ekonomisini istenilen bir seviyeye ulaştırmalıyız. Her alanda pazar potansiyeli olan lakin kendi kaynaklarını üretime dönüştüremeyen şehir ekonomisini yatırım, destek, fon ve cazibe merkezi programıyla güçlendireceğiz. Bu noktada yerli ve yabancı sermayeye önemli kolaylıklar sağlayacak olan kalkınma seferberliği için her kurum üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı; yatırım imkânlarını iş dünyasına doğru kanalları kullanarak anlatmalıdır. Biz sürekli şunu ifade ediyoruz. Bu şehre yatırım yapacak olan kim varsa bütün imkânlarımızı ona seferber etmeye hazırız. Yeter ki ilimize ve bölgemize yatırım yapılsın.” erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.