Dolar 32,5379
Euro 34,8172
Altın 2.488,87
BİST 9.589,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

YÜCELİK: TEŞVİK PAKETİ DİKKAT ÇEKİCİ!

YÜCELİK: TEŞVİK PAKETİ DİKKAT ÇEKİCİ!
18 Kasım 2016 12:35

42-nab

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın kamuoyuna açıkladığı “süper teşvik paketi”ni dikkat çekici bulduklarını bildirdi, “Ancak, uygulama tüm sektörleri kapsayacak şekilde olmalı” açıklaması yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da yaptığı cazibe merkezleri ve yatırım hamlesi açıklamasından sonra, önemli bir değerlendirme Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan geldi. Süper Teşvik Paketi’ni kamuoyuna açıklayan Ağbal’ın verdiği ücretsiz arsa, vergi tatili, enerji desteği, mal alım garantisi ve kalifiye elemana ücret desteği haberlerini son derece yerinde ve sevindirici bulan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, uygulamada sektör ayrımı yapılmamasını istedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İhracat Zirvesi 2016’nın oturumunda yaptığı konuşmada Süper Teşvik Paket hakkında bilgi verdi. Ağbal, yatırımcı odaklı geliştirilen paket ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Teşvik sistemi kapsamında en çarpıcı değişiklik proje bazlı süper teşvik sistemidir. Artık yatırımcı kendisine sunulan hazır bir paketi kabul etmek durumunda değil. Yatırımın ölçeğine, alanına ülke için arz ettiği stratejik önemine ve sağlayacağı katma değere bağlı olarak her bir yatırımcı için yatırımcıya özel teşvik belgesi verme imkanını getirdik. Bu düzenleme önemli imkanları da beraberinde getirdi.

SAĞLANACAK KOLAYLIKLAR ŞUNLAR:

– 10 yıla kadar vergi tatile girecek.

– Arsa bedava verilecek.

-Yatırımcı, Hazine’ye ait taşınmazları hiçbir ücret ödemeden doğrudan doğruya bu yatırımlarda kullanabilecek.

– Enerji harcamalarına katılım desteği sağlanacak.

– Yine çalıştırılan nitelikli personele ücret desteği veriyoruz.

– Daha önemlisi, ülke için stratejik öneme haiz yatırımlarda yatırıma devlet olarak ortak olacağız.

– Yatırımcı bir sermaye koyacak devlet bir sermaye koyacak belirli bir amaçla bu faaliyet başlayacak. Kamu alım garantisi getiriyoruz.”

YÜCELİK OLUMLU YAKLAŞTI

Yapılan açıklamaların dikkat çekici olduğunu belirten ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, uygulamanın sektör ayrımı yapılmadan hayata geçirilmesini istedi.

Vergi, elektrik, ve arsa desteğini yıllardan beri gündeme getirdiklerini ifade eden Yücelik, “Süper Teşvik Paketi, bölge ve sektör ayrımı yapılmadan uygulanmalı. Cari açığı düşürecek projelere öncelik verilmeli. Biz bu konuda yıllardan beri görüş ve düşüncelerimizi dile getiriyoruz. Vergi ve elektrik desteği çok doğru. Şu an açıklanan paketle ilgili detaylı bir bilgi yok ama sayın Bakan’ın açıkladığı haliyle çok olumlu buluyoruz” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.