Dolar 32,5490
Euro 34,8521
Altın 2.427,16
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

CİNİSLİ: TARİHE NOT DÜŞMEK İSTİYORUM

CİNİSLİ: TARİHE NOT DÜŞMEK İSTİYORUM
30 Temmuz 2021 17:14 | Son Güncellenme: 30 Temmuz 2021 17:16

ERZURUM siyasetinin önemli partilerinden birisi halini alan ve topladığı oylarla “ana muhalefet partisi” konumuna yükselen, yıldızı parladığından dolayı mıdır bilinmez, son zamanlarda taraflarının biri birleri ile bilek güreşi yapar bir görünüm verdikleri, erzurumdanhaberler olarak bizim de “Kırkpınar – Cinis Muharebesi” başlığı altında yorumladığımız, siyaset kulislerinde oldukça yankı uyandıran yazımıza Naci Cinisli kayıtsız kalmadı.

“Cevap hakkımı kullanmak amacıyla yazmıyor, sizinle sohbet etmek istiyorum” diyerek mesajı gönderen İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’nin daveti üzerine, kararlaştırdığımız saatte; perşembe günü öğleden sonra 50. Yıl Caddesi üzerindeki parti binasında buluştuk.

MESAJ VERMEK Mİ İSTEDİ?

Cinisli Naci bey ile daha farklı bir mekanda da buluşabilirdik. Ama öyle olmadı, anladığım kadarıyla parti binasına özellikle davet edilmiştik. Belli ki Naci Bey bize, “Burası benim de yuvam, evim. Kimseyle bir derdim, sıkıntım yok, bakın buradayım” mesajı vermek istiyordu.

Bu davet, “muharebe meydanı”nı görmek açısından bizim için kaçırılmaz bir fırsattı.

Ne yazık ki muharebe meydanına vardığımızda, İl Başkanı Melih Kırkpınar’ı göremedik, yoktu.

Şehir dışında olduğu söylenen Başkan Kırkpınar’ı temsilen Teşkilat Başkanı Süha Mühürdaroğlu oradaydı.

Odada bulunan arkadaşlarından kibarca izin isteyen, inceliği ve zerafetine öncelerden tanık olduğum Naci Cinisli, ben ve Süha Mühürdaroğlu az sonra baş başa kaldık.

ETEKTEKİ TAŞLAR DÖKÜLDÜ

Yaklaşık iki saat kadar süren, eteklerdeki taşların döküldüğü, benim de bir gazeteci olarak tanık olduğum, çoğu yazılmamak kaydı şartıyla yapılan sohbette çok şey konuşuldu.

Amcası Rasim Cinisli’ye haksızlık ettiğimi belirten, bu arada yazımda yaptığım kronolojik hatayı, “Amcam milletvekili seçilmeden önce Milli Türk Talebe Birliği Başkanlığı yapmıştı” şeklinde düzelten Naci Cinisli, ne parti içinde ve ne de dışında kimseyle bir derdinin, sıkıntısının olmadığını söyledi.

“Benim tasam Erzurum. Bu memleketi nasıl kalkındırır, daha güçlü hale nasıl getiririz, bunun mücadelesini veriyoruz” diyen Naci Cinisli, örnek aldığı siyasetçilerden birisinin Rıfkı Salım Burçak olduğunu hatırlattı, “Rahmetli Rıfkı Bey, nasıl ki, Erzurum’a Atatürk Üniversitesi’ni kazandıran isim olarak biliniyor. Ben de bir siyasetçi olarak önemli bir eseri, bir yatırımı bu memlekete kazandırmanın hayalini kuruyor; çok önemli değil, kıymet verilen, değer gören bir isim olarak bilinmek ve anılmak istiyorum. Tarihe böyle bir not düşme emelim var” dedi.

İLÇE İLÇE DOLAŞIYORUZ

Son günlerde sabah-akşam aralıksız yol katettiklerini, Erzurum’un hemen her ilçesine gittiklerini, vatandaşla yüz yüze görüştüklerini ve önemli mesajlar aldıklarını kaydeden Naci Cinisli,  iddialı bir değerlendirme yaptı:

“- Ülke siyasetinde İYİ Parti olarak önemli bir misyon üstlendik. Bölünen, ayrıştırılan insanımızı birleştirmek, ülke olarak güçlü hale gelmek istiyoruz. Neredeyse 10 günden beri ilçe ilçe dolaşıyor, halkımızın, insanlarımızın sesine kulak veriyoruz. Gücümüze güç kattığımız ortada. İlk seçimde iktidara gelecek, hem ülkenin ve hem de Erzurum’un yaralarını saracağız.”

YETER Kİ İFTİRA EDİLMESİN

Parti içi mücadelenin demokrasinin bir gereği olduğunu hatırlatan Cinisli, bu mücadelenin hakkaniyet ölçüleri içinde, kimseye iftira edilmeden, çamur atılmadan yapılması gerektiğine işaret etti.

Erzurum’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil ediyor olmanın bilincinde olduğunu da belirten, gençliğinde bar tuttuğuna vurgu yapan Cinisli, “Meclis’te bugüne kadar çok konuşma yaptım. Bar oynarken, barbaşıydım. Davul, zurna eşliğinde sahneye çıkarken büyük bir gurur ve heyecan duyardım. İsmim anons edildiğinde konuşmak için Meclis kürsüsüne yürürken de benzer bir heyecanı duyuyorum. Erzurum benim memleketin, baba ocağım. Bir gün iktidar olursak, Erzurum’a neler yapacağımızı herkese göstereceğim” dedi, aklından da savunma sanayi yatırımlarını geçirdiğini, yine yazılım sektöründen Erzurum adına pay kapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Görüşme sonrasında erzurumdanhaberler olarak bize teşekkür eden Naci Cinisli, Süha Mühürdaroğlu ile sarılarak hem buzları eritti, hem de kamuoyuna “bir ve beraberiz” mesajı verdi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.