Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 21°C
Sal 18°C
Çar 15°C

BÖYLESİNE İLK DEFA RASTLIYORUZ

BÖYLESİNE İLK DEFA RASTLIYORUZ
28 Temmuz 2021 20:07

ÖNCEKİ haftasonu çeşitli açılışlar yapmak amacıyla Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesinde yolda kaldırımda, caddede sokakta başlatılan çalışmalar, ziyaret sonrası bıçak gibi kesildi. Öyle ki, çoğu yerde çalışmaların tamamlanmadan yüzüstü bırakılması, şaşkınlıkla karşılandı.

HUMMALI ÇALIŞTILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Temmuz günü Erzurum’a geleceğinin duyurulmasıyla birlikte Büyükşehir’in kaptanlığında tüm belediyeler ve kamu kesiminde hummalı bir çalışma başlatıldı.

MAKYAJA AĞIRLIK VERİLDİ

Başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçeceği güzergahlarda “makyaja” ağırlık veren, kaldırımları, refüjlerin yenileyen, yollarda asfalt üstüne asfalt döken, yıkık dökük yerleri dev boyutlu brandalarla kamufle eden ekipler, çalışmalarını geceli-gündüzlü aralıksız sürdürdüler.

MALZEMELER ÖYLECE BIRAKILDI

Çifte Minareli Medrese’de gençler ile bir araya gelerek günün finalini yapan Erdoğan’ın ayrılmasından sonra büyük bir tempo ile çalışan ekipler, sanki bir yerden komut almış gibi, işleri durdurdu, malzemeleri olduğu gibi sağda-solda bıraktı, işleri yarım bırakarak sırra kadem bastılar.

BRANDALAR PARAMPARÇA

Erzurum Kalesi, Esat Yokuşu ve Üç Kümbetler’in çevresi başta olmak üzere, farklı bölgelerde başlatılan çalışmaların durduğunu, kamuflaj amaçlı asılan dev branda ve bez çalışmaların yırtılarak çok daha çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına neden olduğunu belirten vatandaşlar, “Aracın benzininin bittiğinde yolda kaldığını görmüşlüğümüz vardı da, işin yarım bırakılmış haline ilk defa tanık oluyoruz.

İŞ MAKİNALARI SANKİ KAYBOLDU

Geçecek demeden gündüz demeden çalışan iş makinaları, toprak, hafriyat ve malzeme taşıyan kamyonlara ne oldu, nereye kayboldular. Parke taşlar, kum yığınları ve diğer malzemeler olduğu sağa-sola dağılmış halde. Bu görüntüler anlaşılır gibi değil” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.