Dolar 32,3753
Euro 35,0555
Altın 2.326,55
BİST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ZABITA TERÖRÜ’NÜ ŞİDDETLE KINIYORUZ

ZABITA TERÖRÜ’NÜ ŞİDDETLE KINIYORUZ
15 Ekim 2016 08:57

15-suha

İSTANBUL’da hayatını seyyar satıcılık yaparak kazanan ve “Erzurumlu olduğu söylenen” 5 çocuk babası Ali Kıtmir’e yönelik “zabıta terörü” herkes gibi, İstanbul’daki dernek, vakıf ve cemiyetleri de ayağa kaldırdı. Olaydan sonra art arda açıklamalar yapan Maltepe Erzurumlular Vakfı ile İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanıları, olayı kınamakla kalmadı, bu insan onurunu kırıcı olayın takipçisi olacaklarını da belirttiler.

DADAŞIN ŞEREFİYLE OYNATMAYIZ

Yaptığı yazılı açıklamada, “Kimse bu vatana canını seve seve veerecek bir Dadaşın şerefiyle oynayamaz, oynatmayız da” diyen Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, şunları söyledi:

“-İstanbul Balat’da 5 çocuğunu okutmak için, seyyar satıcılık yaparak hayatını idame ettiren ve 15 Temmuz gecesi vatan hainlerine canını siper edip, gerçek Dadaşın vakarlı duruşunu sergileyen Tatlıcı ali lakaplı Ali Kıtmer kardeşimize yapılan şerefsizce müdahaleyi kınıyoruz. Şunu bildirmek istiyoruz ki; Maltepe Erzurumlular Vakfı olarak bu işin takipçisi olacak ve saldırıyı gerçekleştirenlerin en ağır cezalara çarptırılmaları için elimizden geleni yapacağız.”

Dadaşın vakarlı duruşunu Maltepe Erzurumlular Vakfı yönetimi olarak zedelemeye kalkanlara fırsat vermeyeceklerini belirten Dengizek, “Görevini hakkıyla yerine getiren zabıta memurlarını tenzih ediyor, bu olayı yapanları şiddetle kınıyor ve bu vatan uğruna hayatını vermekten çekinmeyecek yüreklilikteki bir Dadaş’ın şerefiyle de oynanmasına izin vermeyeceğimizin bilinmesini kamuoyuyla paylaşıyorum” dedi.

İBB’DEN İŞYERİ İSTEYECEĞİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yurtdışında bulunduğunu, yerine vekalet eden Ahmet Selamet’in de Erzurumlu olduğunu hatırlatan Süha Dengizek, “Bugün Ahmet Bey ile görüşecek ve Ali Kıtmir kardeşimize kalıcı bir işyeri vermelerini kendilerinden isteyeceğiz. Vakıf olarak verilecek işyerinin diğer ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. Bu konuda Ahmet Bey başta olmak üzere Kadir Topbaş başkanın da gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Seven de yaptığı açıklamada, yaşanan son olayın, Türkiye’de sağduyunun halen daha yaşanıyor olduğunu gösterdiğini hatırlattı.

ERZURUMLU, ZALİME KARŞI MAZLUMUN YANINDA OLMUŞTUR

“Bu olay göstermiştir ki, mazluma karşı zalim her zaman kaybedecektir” diyen Seven, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“- Buradaki asıl konu; Tatlıcı Ali isimli bu kişinin bir insan olmasıdır. Erzurumlu ve / veya gazi olup-olmamasından ziyade, Ali kardeşimizin öncelikle insan, sonra da Erzurumlu oluşu bizim için önem arzetmektedir. Türk Halkı, hele hele biz Erzurumlular, zalime karşı her mazlumun yanında olmuş, aynen hiçbir zaman dik duruşumuzdan ödün vermemiş ve mücadeleden kaçınmamışızdır. Sadece çocuklarına bir parça ekmek götürmekten başka gailesi olmayan bu kardeşimize yapılanlara karşı duyarsız kalmayıp tepkisini gösteren ve bu zulmün yetkili kişiler tarafından duyulmasına ve gereğinin yapılmasına vesile olan duyarlı halkımıza teşekkür ediyor, bundan sonra bu tür haksız olayların yaşanmamasını yürekten diliyorum.” erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.