Dolar 32,3835
Euro 35,0525
Altın 2.326,19
BİST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

AMAN ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN!

AMAN ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN!
20 Mart 2017 10:59 | Son Güncellenme: 20 Mart 2017 11:00

ERZURUM İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Horasan girişinde yaptıkları yol kontrolünde, Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nden gelen yolcu otobüsünde, bir yolcuda, kadın çorabına sarılarak vücut boşluğuna ilginç bir şekilde gizlenmiş vaziyette “metamfetamin” olduğu değerlendirilen sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi.

Erzurum Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Horasan’da rütin yol kontrolü gerçekleştiren jandarma ekipleri, bir yolcu otobüsünde kimlik kontrolü yaptı. Doğubayazıt’tan gelen otobüste, bir yolcunun hareketlerinden şüphelenen ekipler, yaptıkları üst aramasında, şüpheli şahsın üzerinde “metamfetamin” olduğu tahmin edilen, kadın çorabına sarılı uyuşturucu ele geçirdiler.

Gözaltına alınan zanlı, sorgusunun ardından “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” yapma suçundan, adli makamlara sevkedildi.

METAMFETAMİN NEDİR?

Son zamanlarda hem satışı ve hem de kullanımında ciddi artış gözlenen sentetik içerikli metamfetamin isimli uyuşturucu madde, insan vücudunda kısa zamanda ciddi tahribat ve yıkımlara neden oluyor.

İlk başlarda, vücuda verdiği yoğun enerji ve uyarıcı etkisi ile kullananlarda bağımlılık yapan ve giderek çok daha sık aralıklarla kullanımını tetikleyen metamfetamin, eroinden üç kat daha fazla etkiye sahip bir uyuşturucu olarak biliniyor.

Kullananların beyin kimyasını bozan ve depresyona neden olan, insanların fiziki görünümlerini değiştiren ve ağız yapılarını korkunç şekilde bozan metamfetamin, aşırı dozda kullanıldığı taktirde ölüme de neden olabiliyor.

Sentetik uyuşturucular içerisinde en tehlikelilerinden birisi olarak bilinen ve müptelaları tarafından “Kristal, Buz, Met, Fakir Kokaini” olarak adlandırılan bu uyuşturucu türünün kullanımı ve satışının önlenmesi amacıyla çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.