Dolar 32,3151
Euro 35,1407
Altın 2.294,85
BİST 9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

GENÇ BİLİM KADINI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE KONFERANS VERDİ

GENÇ BİLİM KADINI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE KONFERANS VERDİ
10 Ekim 2017 12:14

FORBES dergisinin 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde yer alan ve Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine seçilen Dr. Canan Dağdeviren Atatürk Üniversitesinde konferans verdi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın davetlisi olarak Erzurum’a gelen Dr. Dağdeviren, Harvard’a giden yolu, Nobel ödül gecesine katılımı için aldığı davetiyeyi ve Amerika’ya uzanan başarı öyküsünü anlattı.

60 yıllık geleneği olan bir üniversitede bilim konuşuyor olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Dr. Canan Dağdeviren: “Anadolu’nun neresine gidersem gideyim heyecanım hep üst seviye de oluyor. Amerika’ya kadar ki serüvenim gözümün önünden hiç gitmiyor. Genç arkadaşlarla buluşmak, onlarla teknolojiyi konuşmak ve bilimsel çalışmalar hakkında diyaloglar kurmak beni umutlandırıyor” ifadelerini kullandı.

“HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN”

Hayallerinin peşinden gidenlerin başarıya ulaştığını belirten Dr. Dağdeviren: “Büyükbabamı 28 yaşında kalp rahatsızlığından dolayı kaybetmişiz. Bunu çocukken öğrendim, o günden sonra ‘bu hastalığa çare olabilecek şeyler yapacağım’ diyerek kendime söz verdim ve hayallerimin peşinden giderek buralara kadar geldim. Bu süreçte zorluklar yaşadım ancak hayallerim azmimi her zaman diri tuttu. Şimdi ülkemi bilim dünyasında temsil etmenin gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

“BEN YAPTIYSAM ONLAR DA YAPABİLİR”

Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Nobel’in ödül gecesine davet edildiğinin haberini aldığı anda büyük mutluluk yaşadığını da söyleyen Dr. Dağdeviren: “Türkiye’den birçok bilim adamı şu an Amerika’nın çeşitli üniversitelerinde ya da kuruluşlarında görev yapıyor. Tarihte Harvard Üniversitesi Genç Akademi’ye seçilen ilk Türk benim. Kendi kişisel başarılarımın yanı sıra ülkemizi temsil etmek gibi güzel bir göreve sahibim. Mutluluk verici bir duygu. İnsanların özellikle genç arkadaşların kafasında ‘Ben de yapabilirim’ fikrini oluşturmak benim misyon edindiğim bir duyguydu, görevdi. Bunu gerçekleştirdiğim ve toplumsal hayatta bilimsel farkındalığı arttırdığım için mutluyum. Genç öğretim üyeleri, akademisyenler ve öğrencilere motivasyonla ilgili önerilerim var. Ben de diğer öğrenciler gibi aynı sıralardan geçtim. Ben yaptıysam onlar da yapabilir. Bu mesajı vermeye çalışıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Dr. Canan Dağdeviren kimdir?

İlk ve orta eğitimini Kocaeli’nde gördü. 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programındaki yüksek lisans eğitimini 2009’da tamamladı. Aynı yıl Fulbright bursu kazanarak Illinois Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başladı. Bu süreçte esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yaptı. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirdi.

Dr. Canan Dağdeviren; Forbes dergisinin ‘30 yaşından küçük 30 bilim insanı’ listesine girdi

Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçildi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü‘nün (MIT Technology Review) her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer aldı.

Dr. Dağdeviren’in 12 makalesi, 2 patenti ve 25’in üstünde ulusal ve uluslararası ödülü bulunmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.