Dolar 32,3433
Euro 35,1097
Altın 2.308,93
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

KÜLTÜR DEĞİL, SİYASET YANAŞMA VAKFI

KÜLTÜR DEĞİL, SİYASET YANAŞMA VAKFI
28 Kasım 2018 16:25

ÖZELLİKLE İstanbul’da yaşayan Erzurumlular’ı bir araya getirmek, sosyal ve kültürel çalışmalar yapmak, Erzurum ile İstanbul arasında köprü oluşturmak amacıyla kurulan ve partilerüstü bir konumda olan İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından, Vakıf Başkanı A. Hadi Atalar imzasıyla üyelere gönderilen “siyasi destek” içeren mesaj, okuyan herkese “böyle bir mesaj, üyeleri arasında kültür ve dayanışmayı güçlendirmek amcıyla kurulan bir vakıf tarafından gönderilemez” dedirtti.

Ülke genelinde siyasi hareketliliğin yaşandığı, bu hareketliliğin Erzurum ölçeğinde fazlasıyla hissedildiği bir dönemde, siyasi partilere “eşit mesafede” durması gereken İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, taraf oldu. Vakıf Başkanı A. Hadi Atalar’ın, “Erzurum kamuoyuna saygıyla duyurulur” başlığıyla geçtiği mesajda, Yakutiye Belediyesi’nden aday adayı olan bir siyasinin ismini açıkça yazıp, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mehmet Sekmen’in yol arkadaşı Hüseyin Koçan’ın Yakutiye ilçe Belediye Başkanımız olmasını canı gönülden arzu etmekteyiz” diyerek destek istemesi şaşkınlıkla karşılandı.

VAKFA ÜYE HER PARTİDEN İNSAN VAR

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’na sadece Ak Parti’yi destekleyenlerin değil, diğer siyasi partilere de oy vermiş, gönül bağı kurmuş çok sayıda insanın üye olduğu bilinirken, A. Hadi Atalar’ın Vakıf Başkanı sıfatıyla, onlarca aday adayının içinden ismini “cımbızla” çekerek öne çıkardığı bir siyasetçiye destek vermesi, “skandal” olarak nitelendirildi.

Yakutiye Belediye Başkanlığı’na Ak Parti’den çok sayıda aday adayının talip olduğunun bilindiği bir ortamda, İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar’ın “bir kişi”ye verdiği açık destekle tarafsızlığını yitirdiği kaydedildi.

MEHMET SEKMEN VAR, SERDAR SEVİMLİ YOK!

Konuyla ilgili olarak konuşan aday adaylarından bir siyasi, “İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, herkesin bildiği gibi, partilerüstü konumda bir kuruluş. Bu vakfın başındaki kişinin, üyelerine gönderdiği mesajdan acaba vakıf yönetiminin haberi var mı? Bu karar yönetim kurulu kararıyla mı alınmış? Asıl Erzurum kültürüne katkı sağlamak  olan bir vakfın, bir siyasi partinin adaylarına destek vermesi ne derece doğru? Bizim büyükşehir belediye başkanı adayımız gibi, MHP’nin de büyükşehir adayı belli. Böyle bir açıklamayla Serdar Sevimli’ye de  haksızlık edilmiştir. Böylesi bir kararın tek başına alınması ve binlerce kişiye ‘falanca adaya desteğinizi verin, seçilirlerse Erzurum ve ilçemiz şaha kalkacaktır’ denmesi ne derece doğru?” diye konuştu.

İŞTE O MESAJ:

ERZURUM KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR. ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN MEHMET SEKMEN’İN YOL ARKADAŞI HÜSEYİN KOÇAN’IN YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANIMIZ OLMASINI CANI GÖNÜLDEN ARZU ETMEKTEYİZ. ANADOLU’NUN ZİRVE ŞEHRİ ERZURUM, UMUYORUZ Kİ, MEHMET SEKMEN BAŞKANIMIZ VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA BİRLİKTE YENİ DÖNEMDE DE ŞAHA KALKACAKTIR. ERZURUM VE İSTANBUL’DAKİ HEMŞEHRİLERİMİZE SAYGILARIMIZLA… İSTANBUL ERZURUMLULAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANI A. HADİ ATALAR. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.