Dolar 32,4961
Euro 34,8228
Altın 2.489,06
BİST 9.543,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ERZURUM’UN COŞKULU SESİ’Nİ KİMSE UNUTMADI

ERZURUM’UN COŞKULU SESİ’Nİ KİMSE UNUTMADI
23 Aralık 2017 13:26

HALK tarafından “Türküpaşa” olarak bilinen tatyan ustası Raci Alkır,  Büyükşehir Belediyesi tarafından İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı.

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği anma programına Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanında, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Azizoğlu, programda yaptığı konuşmada, Raci Alkır’ın Erzurum’un yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerden biri olduğunu ifade etti.

TÜRKÜPAŞA, ERZURUM’UN COŞKUN SESİDİR

Mehmet Sekmen de, “Erzurum dağlarının karı gibi temiz bir yüreğe sahip olan Tatyan Baba, ömrünü Erzurum’a adamış bir dava adamıdır. Onun davası kültür, gelenek ve her şeyden önemlisi Erzurum’dur. Alvarlı Muhammed Lütfi Efe Hazretleri’nin zikir meclisinde söylediği gazellerle manevi dünyamızı aydınlatan bu gönül adamı, Erzurumlu Emrah, Sümmani Baba gibi nice Hak aşığının eserlerine de mana katmıştır. ‘Erzurum Kilidi Mülk-ü İslam’ın’, ‘Dün Gece Yar Hanesinde’, ‘Seyreyle Güzel Kudret-i Mevlam Neler Eyler’, ‘Can Bula Cananını’, ‘Kadem Bastı Gönül Tahtı’, ‘Göç Göç Oldu Göçler Yola Dizildi’ adlı eserleri, Türkü hafızamıza kazandırmış olan bu gönül adamı, aynı zamanda Erzurum Türkülerinin coşkun bir sesidir. Şehrimizin yetiştirdiği mümtaz şahsiyet, değerli sanatçımız Raci Alkır’ı vefatının 6. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

ALKIR TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından, Raci Alkır’ın oğlu Vahit Alkır başta olmak üzere, TRT’nin sevilen sanatçıları Aysun Güntekin, Mehmet Çalmaşur, Muharrem Akkuş, Lütfü Ortakale ve Metin Solmaz, biri birinden güzel türkülerle Türküpaşa’yı andılar.

Vahit Alkır, gecede yaptığı konuşmada, vefanın önemine dikkati çekti ve Başkan Mehmet Sekmen’e, gösterdiği incelikten dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.